ΑΘΗΝΑ
13:04
|
07.05.2024
Το προσωπικό έχει εξαντληθεί. Το σύστημά είναι σε χειρότερη επιχειρησιακή κατάσταση από ότι τον περασμένο χειμώνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στα νοσοκομεία της χώρας παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στον Οpen σήμερα το πρωί.

Όπως τόνισε, σε δραματικούς τόνους, ο κ. Γιαννάκος, υπάρχουν ασθενείς που δε διασωληνώνονται λόγω έλλειψης κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ή διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν νοσοκομεία όπου γίνεται επιλογή ασθενών ακόμα και για τα μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την τραγικότητα της κατάστασης. Δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε τους νεκρούς μας…Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με το ΑΧΕΠΑ. 16 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε κλινικές και περιμένουν τον θάνατο, γιατί δεν έχουν ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση. Στην καλύτερη περίπτωση να αδειάσει ένα κρεβάτι και να γίνει επιλογή ασθενών. Στην κεντρική Μακεδονία ηλικιωμένοι ασθενείς δεν διασωληνόνονται καν, αφού δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Το ένα τρίτο των ασθενών που νοσηλεύονται στις κλινικές είναι με μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου, ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση. Πού θα πάνε; Δεν υπάρχουν ΜΕΘ. Υπάρχουν νοσοκομεία στην κεντρική Μακεδονία που κάνουν επιλογή ασθενών ακόμα και για μηχανήματα υψηλής ροής οξυγόνου, είτε γιατί δεν επαρκεί το οξυγόνο, είτε γιατί δεν υπάρχουν μηχανήματα. Το ποσοστό θνητότητας εκτός ΜΕΘ πια αγγίζει το 80%», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

«Το προσωπικό έχει εξαντληθεί. Το σύστημά είναι σε χειρότερη επιχειρησιακή κατάσταση από ότι τον περασμένο χειμώνα. Έχουν φύγει 7.000 με αναστολή, 2000 σε συνταξιοδότηση και δεν έχουν αναπληρωθεί» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Μιλώντας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας ο κ. Γιαννάκος αναρωτήθηκε: «Τι μέτρα πήραμε στην εκπαίδευση; Τι μέτρα έχουμε πάρει στα Σώματα Ασφαλείας; Τι μέτρα πήραμε στις συγκοινωνίες; Τι μέτρα παίρνουμε στις εκκλησίες; Αλλά εκεί υπάρχει το πολιτικό κόστος και δεν παίρνουμε κανένα μέτρο»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Νότια Αφρική: Κτίριο καταρρέει, δεκάδες οι εγκλωβισμένοι

Συμβούλιο Υπουργών: Υιοθέτηση νόμου της Ε.Ε. για έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία

Julian and Gregory: A tale of two Easters

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα