ΑΘΗΝΑ
13:00
|
16.01.2022
Καταδικάστηκε το 1979 σε ισόβια κάθειρξη από ένα σώμα αποκλειστικά λευκών ενόρκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κέβιν Στρίκλαντ, αθωώθηκε χτες από δικαστήριο του Μιζούρι αφού έμεινε επί 42 χρόνια στη φυλακή λόγω δικαστικής πλάνης. «Δεν πίστευα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα» δήλωσε έξω από το δικαστήριο ο 62χρονος σήμερα Αφροαμερικανός, μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Παρότι πρόκειται για την πιο μακρόχρονη άδικη φυλάκιση στην ιστορία της Πολιτείας του Μιζούρι, ο Στρίκλαντ δεν θεωρείται πιθανό, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να αποζημιωθεί για τα χρόνια που παρέμεινε άδικα στη φυλακή.

Ο Κέβιν Στρίκλαντ καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 1979, σε ηλικία 18 ετών, σε ισόβια κάθειρξη από ένα σώμα αποκλειστικά λευκών ενόρκων, για μια τριπλή δολοφονία την οποία ουδέποτε παραδέχτηκε και χωρίς καμία υλική απόδειξη, παρά μόνον με βάση τη μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία στη συνέχεια αναίρεσε την κατάθεσή της. Επιπλέον, οι δύο από τους τέσσερις πραγματικούς δράστες της δολοφονίας δήλωναν ότι ο Στρίκλαντ δεν εμπλεκόταν στις ανθρωποκτονίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Εθνικό Αρχείο Απαλλαγών, ένα σχέδιο στο οποίο μετέχουν πολλά αμερικανικά πανεπιστήμια, οι περίπου 2.500 άνθρωποι που απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες τα τελευταία τριάντα χρόνια, έμειναν στη φυλακή κατά μέσο όρο 13,9 χρόνια. Το μεγαλύτερο διάστημα ήταν 47 χρόνια και 2 μήνες.

Με πληροφορίες από BBC, AFP

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικό_σας_συνάδελφοι

Ατέλειωτο το πάρτι και ανεξάντλητη η φαντασία των χρηστών του Τουίτερ με τα χάσταγκ #δικό_σας_συνάδελφοι και #γ@μιέσ@ι Μητσοτάκη. Αφορμή έδωσε και πάλι ο Χρήστος Δάντης.
ΣΥΝΑΦΗ

Εμβόλιο ή πρόστιμο για τους άνω των 60 ετών από αύριο Δευτέρα

Νεκρός αξιωματικός σε συμπλοκή του ιορδανικού στρατού με λαθρεμπόρους

Υπόθεση βιασμού 24χρονης, Θεσσαλονίκη «Δεν κάνω πίσω»-Γνωστά ονόματα

Κακόβουλο λογισμικό πίσω από την κυβερνοεπίθεση στην Ουκρανία, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα