ΑΘΗΝΑ
11:55
|
26.04.2024
Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να αφαιρέσουν το FARC από τον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να αφαιρέσουν το FARC από τον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων, μια κίνηση που αποσκοπεί να τονίσει τη στήριξή τους στην ειρηνευτική συμφωνία, σύμφωνα με τη  Wall Street Journal που επικαλείται αξιωματούχους του Κογκρέσου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αξιωματούχοι είπαν ότι η κίνηση μπορεί να ανακοινωθεί την επόμενη Τρίτη, και να συμπέσει έτσι με την πέμπτη επέτειο της ιστορικής ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του τότε προέδρου Χουάν Μανουέλ Σάντος και των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας.

Μέσω αυτής της χειρονομίας, η κυβέρνηση Μπάιντεν αναγνωρίσει και αποδέχεται τη «στροφή» των μελών του FARC και τη βούλησή τους να μετατρέψουν την ένοπλη αντάρτικη οργάνωση σε νόμιμο πολιτικό κόμμα, το οποίο σήμερα ονομάζεται COMUNES.

Επιπλέον, η άρση του χαρακτηρισμού στέλνει ένα μήνυμα και σε άλλες ένοπλες ομάδες, είτε στην Κολομβία είτε σε άλλες χώρες, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διατεθειμένες να αλλάξουν τη στάση τους απέναντί τους αν αυτές αποκηρύξουν τη βία.

ΠΗΓΗ: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα