ΑΘΗΝΑ
23:54
|
23.04.2024
Το 59% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση στη Βρετανία απαντά πως τα γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό και να ενώσουμε ξανά τα Γλυπτά του Παρθενώνα», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή βρετανική δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η θέση των Γλυπτών είναι στην Ελλάδα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση από την YouGov και μεταξύ 7.717 ερωτηθέντων στη Μεγάλη Βρετανία το 59% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα, και μόλις το 18% επιθυμεί να παραμείνουν στη Βρετανία, ενώ το 22% δεν απάντησε στο ερώτημα.

Η επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα είναι η επικρατούσα άποψη σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες των ερωτηθέντων, δηλαδή ανά φύλο, πολιτικές πεποιθήσεις, ηλικία και κοινωνική τάξη.

Ενδεικτικά, το 49% των ψηφοφόρων του Συντηρητικού Κόμματος απαντά «Ελλάδα» στο ερώτημα έναντι 28% που απαντά «Βρετανία». Τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος είναι 73% έναντι 11%.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, η επιστροφή των Γλυπτών θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.«Η σχέση μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου είναι ισχυρή. Ας την ενισχύσουμε περαιτέρω. Ήρθε η ώρα να κάνουμε το σωστό και να ενώσουμε ξανά τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα. Μία κίνηση που υποστηρίζεται από τον βρετανικό λαό», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα