ΑΘΗΝΑ
01:13
|
27.04.2024
Οι καταγγελίες αφορούν τάφους δεκάδων βρεφών και παιδιών σε ιδιωτικό χώρο και έχουν προκαλέσει την αντίδραση του δημάρχου Σαρωνικού που ζητά την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκάρουν οι καταγγελίες για παράνομο νεκροταφείο βρεφών και παιδιών αλλά και ενηλίκων στο κτήμα του σπιτιού παλαιοημερολογίτη πολύτεκνου ιερέα στα Καλύβια Αττικής.

Το παράνομο νεκροταφείο βρίσκεται σε χώρο ιδιωτικό που δεν ενδείκνυται για την χρήση αυτή, καθώς δίπλα ή και ανάμεσα στους τάφους υπάρχουν παλιοσίδερα και παλιά αυτοκίνητα.  

Στο ένα μέρος του προαύλιου χώρου έχει στηθεί παράνομο νεκροταφείο με δεκάδες τάφους βρεφών και παιδιών της περιόδου 2020-2021 και στο μπροστινό μέρος της αυλής έχει στηθεί άλλο παράνομο κοιμητήριο ενηλίκων.

paidia2

Η πρώτη καταγγελία κατοίκου της περιοχής έγινε τον Ιούνιο του 2021 στην Πολεοδομία Μαρκόπουλου όπου ζητείται να γίνει έρευνα και να γίνουν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες. Ακολούθησε λίγους μήνες μετά μήνυση στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας όπου καταγγέλλεται πως ο ιερέας διατηρεί συμφωνίες με γραφεία τελετών και αμείβεται για κάθε σορό που θάβεται στο οικόπεδό του.

Οι καταγγελίες προβλήθηκαν σήμερα και από εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Star, όπου ο εμπλεκόμενος ιερέας ισχυρίστηκε πως οι ταφές είναι “νόμιμες” και πως το κοιμητήριο έχει φτιαχτεί σε μετόχι του Αγίου Όρους.

Σοκ στα Καλύβια: Δεκάδες παράνομοι τάφοι σε σπίτι ιερέα – Έθαβε μέχρι και  παιδιά - Βίντεο | ενότητες, κοινωνία | Real.gr

Κάτοικοι και γνώστες της υπόθεσης ανέφεραν πως ο παλαιοημερολογίτης ιερέας είχε παυθεί προ ετών από τα καθήκοντά του μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε σκάνδαλο.

Την άμεση παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε και ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα