ΑΘΗΝΑ
06:55
|
26.01.2022
Το Αρκαλοχώρι, που επλήγη από τους σεισμούς τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο της Κρήτης, επισκέφτηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Αρκαλοχώρι, που επλήγη από τους σεισμούς τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Ηράκλειο της Κρήτης, επισκέφτηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματός του.

Ο κ. Βαρουφάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τα ζητήματα που υπάρχουν στην περιοχή και όσα αντιμετωπίζουν οι πληγέντες τονίζοντας την ευκαιρία που υπάρχει ώστε: «…πρώτον να δείξουμε ως κοινωνία ότι μπορούμε να περιθάλπουμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, δεύτερον να ξεπερνάμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που καταστρέφουν αυτόν τον τόπο εδώ και αιώνες και τρίτον να χτίσουμε κάτι καλύτερο από αυτό που γκρεμίστηκε».

Το Αρκαλοχώρι, όπως ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, «έχει μια μεγάλη ευκαιρία να ξαναχτίσει κάτι καλύτερο … να δημιουργηθούν οικισμοί που θα δώσουν και μια οικονομική ανάκαμψη, να είναι όλο βασισμένο αισθητικά και οικονομικά σε ένα γερό πρόγραμμα έτσι ώστε να ξαναζήσει αυτό το χωριό, αυτή η κωμόπολη. Είναι μια ευκαιρία. Στην Ελλάδα δεν έχουμε μάθει να τις χρησιμοποιούμε τις ευκαιρίες αυτές. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε τις ευκαιρίες που μας δίνει ακόμα και ένας εγκέλαδος».

Δήλωσε μάλιστα ότι «θεωρούμε ντροπή να μην έχει ο Δήμος Αρκαλοχωρίου τους απαραίτητους πόρους, ώστε να μπορέσει το χωριό να ανοικοδομηθεί. Εμείς θα αναλάβουμε άμεσα και σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή, ακόμα και σε συνεργασία με άλλα κόμματα αν χρειαστεί», ενώ χαρακτήρισε το αεροδρόμιο που πάνε να χτίσουν στο Καστέλλι ως ένα: «…εξάμβλωμα που θα υποβαθμίσει και την ζωή της τοπικής κοινωνίας».

Οι πληγέντες με τους οποίους μίλησε ο κ. Βαρουφάκης ζήτησαν να ανοίξει η πλατφόρμα της αρωγής, να υπάρξουν άμεσα αποζημιώσεις, να επιδοτηθούν άμεσα οι οικοσκευές, ενώ έθεσαν και το ζήτημα της πληρωμής των υποχρεώσεων τους σε μη κατοικήσιμα αυτή τη στιγμή σπίτια και μη λειτουργούντα μαγαζιά.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεσμεύτηκε για κατάθεση σχετικών τροπολογιών στη Βουλή από το ΜέΡΑ25, ώστε να καταβάλλονται τα μέτρα στήριξης του covid έστω σε τέτοιες περιπτώσεις (επιδοτήσεις ενοικίου και δανείων, αναστολές στους εργαζόμενους, επιδόματα ανεργίας και στήριξη σε επιχειρήσεις) και παράλληλα για να υπάρξουν πραγματικά άτοκα δάνεια, που να είναι ενυπόθηκα μόνο στη βάση του κτιρίου που είναι να ανεγερθεί, με εγγύηση βεβαίως του ελληνικού δημοσίου, ώστε να μη συμβεί αυτό που έγινε σε άλλες περιοχές, όπως στη Σάμο και την Κεφαλονιά, όπως είπε, όπου τα δάνεια αυτά στο τέλος δεν τα πήρε κανένας.

Μετά την επίσκεψή του στο Αρκαλοχώρι ο κ. Βαρουφάκης  επέστρεψε στο Ηράκλειο, προκειμένου να λάβει μέρος στις διεργασίες του προσυνεδριακού διαλόγου του κόμματος, ενόψει του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του ΜέΡΑ25 με έμφαση στους τομείς: «Στρατηγική-Όραμα-Καταστατικό», που θα γίνει στις 20-23 Ιανουαρίου 2022.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα στον κινηματογράφο “Βιτσέντζος Κορνάρος” του Ηρακλείου μιλάει σε φίλους και ψηφοφόρους του ΜέΡΑ25 ενόψει του πρώτου συνεδρίου του κόμματος.

📌 Στο Δρόμο προς το #ΣυνέδριοΣυνέχεια Προσυνεδριακού Διαλόγου στο #ΗράκλειοΤετάρτη 24/11, στις 18:30, στον κινηματογράφο Βιτσέντζος Κορνάρος 👉 https://bit.ly/3FxKPpV

Posted by ΜέΡΑ25 on Saturday, November 20, 2021

Νωρίτερα, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Ράδιο Κρήτη ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 εξέφρασε την αντίθεσή του σε έναν νέο «τεράστιο» ΒΟΑΚ.

«Με ένα υπερσύγχρονο τρένο που θα διέσχιζε τη μία άκρη της Κρήτης μέχρι την άλλη, οι πολίτες στο νησί θα έλυναν το μεταφορικό τους πρόβλημα ενώ θα δημιουργούνταν και νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ακόμα ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 διαφώνησε και με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι κάνοντας λόγο για ένα αντιαναπτυξιακό έργο.

Πηγές: CretaLive, Zarpanews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκτός κρατικής ευθύνης βρίσκονται η Μαραθώνος και η Κατεχάκη κατά τον Γιάννη Οικονόμου

Καραμανλής: Όπου πρέπει θα αποδοθούν ευθύνες, αλλά το κράτος στάθηκε όρθιο

Σκέρτσος για «Ελπίδα»: Ζητούμε συγγνώμη, θα αναζητηθούν ευθύνες όταν τελειώσει η μάχη

Αγωγή Ερντογάν κατά βουλευτών του CHP

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα