ΑΘΗΝΑ
04:39
|
20.09.2024
Το νέο μήνυμα της Σταρ Ελλάς μετά την αποχώρησή της από τα καλλιστεία «Μις Υφήλιος» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διεξαγωγή τους στο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιλογή του Ισραήλ για τη διενέργεια του διαγωνισμού ομορφιάς «Μις Υφήλιος» έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε κοινωνικό, πολιτικό και προσωπικό επίπεδο. Η πολιτική της κατοχής στα παλαιστινιακά εδάφη, οι συνεχιζόμενοι εποικισμοί παλαιστινιακών εδαφών και οι εχθροπραξίες ωθούν πολίτες και διαγωνιζόμενες σε μια κίνηση μποϊκοτάζ του διαγωνισμού. Αρχικά, αντέδρασε η Νότια Αφρική ζητώντας από τη Μις Νότια Αφρική, Lalela Mswaneνα, να μην παραστεί στα καλλιστεία που είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στο Εϊλάτ, στις 12 Δεκεμβρίου.

Στη συνέχεια η δική μας Σταρ Ελλάς του 2019, Ραφαέλα Πλαστήρα, αποφάσισε να εγκαταλείψει το «όνειρο της ζωής της», να εκφράσει δημόσια μέσω του λογαριασμού της στο Instagram τη συμπαράστασή της στον παλαιστινιακό λαό και στη συνέχεια να ανακοινώσει την αποχώρησή της από τον διαγωνισμό ομορφιάς που θα τις άνοιγε πολλές επαγγελματικές πόρτες στο μέλλον.

«Δεν μπορώ να ανέβω σε αυτή τη σκηνή και να προσποιηθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι μάχονται για τη ζωή τους εκεί έξω. Με πονάει επειδή περίμενα πολλά χρόνια για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, αλλά και να σας δείξω τι είμαι ικανή να κάνω. Δεν θα συμμετάσχω στον διαγωνισμό ‘Miss Universe’ φέτος. Ο λόγος για αυτό, είναι η χώρα (Ισραήλ). Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να φανώ ασεβής προς την χώρα. Αγαπώ όλες τις χώρες του κόσμου, αλλά η καρδιά μου είναι με όλους εκείνους τους ανθρώπους που πολεμούν για την ζωή τους στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Δεν μπορώ να ανέβω στην σκηνή και να προσποιηθώ πως δεν συμβαίνει τίποτα, όταν άνθρωποι πολεμούν για τις ζωές τους εκεί έξω» έγραψε η Ραφαέλα Πλαστήρα στα social media.

Η παλαιστινιακή εκστρατεία για το ακαδημαϊκό και πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ ευχαρίστησε την ελληνίδα καλλονή για την κίνησή της. Η μεγαλύτερη φιλοπαλαιστινιακή οργάνωση της Αφρικής «Africa4Palestine» χαρακτήρισε ηρωική τη στάση της Πλαστήρα και ζήτησε από τη Μις Νότια Αφρική να ακολουθήσει το παράδειγμά της.

Το κύμα συμπαράστασης προς τη Ραφαέλα Πλαστήρα από τον παλαιστινιακό λαό ήταν μεγάλο και με νεότερη ανάρτησή της, η Μις Ελλάς τους ευχαρίστησε γράφοντας: «Είναι τόσο όμορφο να βλέπω τόση αγάπη, υποστήριξη και κατανόηση από όλους εσάς. Παλαιστίνη δεν είσαι μόνο καθημερινά στις σκέψεις μου αλλά έχεις και θα έχεις για πάντα μια θέση στην καρδιά μου. Θα προσεύχομαι πάντα για εσάς. Δεν περίμενα τόση αγάπη και στήριξη. Η ανθρωπιά είναι πάνω από τους διαγωνισμούς ομορφιάς. Οι χάρτες μπορεί να έχουν διαχωριστικές γραμμές αλλά για μένα δεν υπάρχουν. Ζούμε όλοι μαζί σε έναν κόσμο. Σας ευχαριστώ για όλα».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ??????? ???????? ? (@plastira_rafaela)

Η Ραφαέλα Πλαστήρα εξήγησε σε εμφάνισή στην ελληνική τηλεόραση πόσο παλιά είναι αγάπη για τους Παλαιστίνιους και γιατί.

Η Ραφαέλα Πλαστήρα είναι 22 ετών και κατάγεται από τα Τρίκαλα. Έχει τελειώσει Ολλανδικό σχολείο (MAVO), με εξειδίκευση στην περίθαλψη και πρόνοια. Στα 17 της χρόνια κατέκτησε τον τίτλο της «Miss Teen Thessaly 2016», ενώ συμμετείχε στην Αλβανία στον διαγωνισμό «Miss World Summer 2017».

Θεωρεί ό,τι πέρα από την εξωτερική της εμφάνιση, η προσωπικότητα ήταν αυτή που την έκανε να ξεχωρίσει ως Σταρ Ελλάς από τις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες. Η Ραφαέλα ασχολείται εντατικά με το μόντελινγκ

Μετά την αποχώρηση της Πλαστήρα ανακοινώθηκε ότι η Κατερίνα Κουβουτσάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό ομορφιάς. Ωστόσο, οι διοργανωτές επικαλούμενοι λόγους υγείας, διευκρίνισαν ότι τελικά η Κουβουτσάκη θα αντικατασταθεί από την πρώτη επιλαχούσα, Σοφία Αραπογιάννη.

Μάλιστα, λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για το Ισραήλ, όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Μις Υφήλιος 2021 η Miss Universe Greece 2021, Σοφία Αραπογιάννη,  επισκέφθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς σε τέσσερις μήνες ολοκληρώνει τις σπουδές της στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού.

Η MISS UNIVERSE GREECE 2021 έδωσε ως δώρο στον υφυπουργό Ναυτιλίας, υΚώστα Κατσαφάδο ένα από τα σύμβολα του Θεσμού, το αγαλματίδιο της Θεάς Αθηνάς και αποκάλυψε σε εκείνον πρώτα, πως η εθνική της ενδυμασία θα απεικονίζει την Θεά Αθηνά! 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα