ΑΘΗΝΑ
19:34
|
25.04.2024
Με δεκάδες δακρυγόνα οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κλείσουν τα στόματα των γυναικών που διαμαρτύρονται για τις γυναικοκτονίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων δυνάμεις της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη διέλυσαν απόψε διαδήλωση χιλιάδων γυναικών, που διαμαρτύρονταν για την έμφυλη βία και την απόσυρση της Τουρκίας από τη διεθνή Σύμβαση για την προστασία των γυναικών.

Εικόνα

Οι διαδηλώτριες κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Θα μαχόμαστε μέχρι να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε», απαιτώντας από την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιστρέψει στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, μεταδίδουν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η Τουρκία εγκατέλειψε επίσημα τον Ιούλιο αυτή τη διεθνή σύμβαση, με τους συντηρητικούς του κυβερνώντος κόμματος AKP να υποστηρίζουν ότι η σύμβαση ενθαρρύνει την ομοφυλοφιλία και απειλεί την παραδοσιακή δομή της οικογένειας.

Το πλήθος των διαδηλωτριών θέλησε στη συνέχεια να κάνει πορεία στην οδό Ιστικλάλ, παραβιάζοντας τα αστυνομικά κιγκλιδώματα. Η αστυνομία αντέδρασε απαντώντας με δακρυγόνα ώστε να διαλύσει το πλήθος.

Εικόνα

Συνολικά 345 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από τις αρχές του έτους στην Τουρκία, σύμφωνα με την πλατφόρμα We Will Stop Feminicide.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Μακρόν: Η Ευρώπη κινδυνεύει να πεθάνει

«Η Ευρώπη το σπίτι μας» μένει χωρίς στέγη σε Ισπανία και Πορτογαλία

Με προσάρτηση της Δυτικής Όχθης απειλεί Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα