ΑΘΗΝΑ
14:18
|
28.11.2021
Δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 20 άτομα σχηματίστηκε για την υπόθεση των ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού εμβολιασμού στον Έβρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 20 άτομα σχηματίστηκε για την υπόθεση των ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού εμβολιασμού στον Έβρο, στην οποία εμπλέκονται αστυνομικοί, στρατιωτικοί, ο ιδιοκτήτης φαρμακείου και πολίτες. Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνελήφθησαν ένας αστυνομικός, δύο στρατιωτικοί και επτά ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται 11 ακόμη άτομα, εκ των οποίων ένας ακόμη αστυνομικός, τρεις στρατιωτικοί και επτά ιδιώτες.

Η έρευνα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης φαρμακείου, αν και όχι φαρμακοποιός ο ίδιος, εξέδωσε 9 τουλάχιστον ψευδή ιατρικών βεβαιώσεων διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) για covid-19, χωρίς καν να παρουσιαστούν στο φαρμακείο, για τον αστυνομικό, τους δύο στρατιωτικούς και έξι ακόμη ιδιώτες.

Η εμπλοκή των υπόλοιπων προσώπων στην υπόθεση διαπιστώθηκε από τη συνδυαστική μελέτη των στοιχείων της προανάκρισης και των δεδομένων που καταχωρήθηκαν στην ειδική πλατφόρμα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (Η.ΔΙ.Κ.Α.).

Σύμφωνα με τον ιστότοπο evrosonline.gr το ίδιο φαρμακείο προμήθευε με πιστοποιητικά για Covid-19 και κυρίως rapid test διάφορους ενδιαφερόμενους, ώστε να τα παρουσιάζουν στις δουλειές τους προκειμένου να φαίνονται νόμιμοι, όσον αφορά στους κανόνες για την προστασία του πληθυσμού από τον νέο κορονοϊό.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου καταδίκασε το περιστατικό και τόνισε ότι βρίσκεται στη διάθεση των αρμοδίων αρχών, προκειμένου να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πηγές: Έθνος, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΒ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύει το σεξ σε ανάπηρο που δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα της ερωτικής συνεύρεσης σε ανάπηρο άνδρα, στη λογική ότι ο τελευταίος δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Τι ξέρουμε μέχρι τώρα για νέο στέλεχος του κορονοϊού «Όμικρον»;

Συγκέντρωση υπέρ της επαναλειτουργίας του νοσοκομείου «Λοιμωδών Παθήσεων»

Βουλεύτρια πήγε με ποδήλατο στο νοσοκομείο για να γεννήσει για δεύτερη φορά

Κοινό άρθρο Δένδια, Μπορέλ και Ουρπιλάινεν για την ισότητα των φύλων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα