ΑΘΗΝΑ
04:58
|
26.04.2024
Μια σχέση ζωής που επισφραγίζεται με ένα φιλί. Η διαφήμιση των νορβηγικών ταχυδρομείων για τα 50 χρόνια από την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη σκανδιναβική χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει από χθες Τετάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα η χριστουγεννιάτικη διαφήμιση της νορβηγικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, «Πόστεν» (Posten), η οποία διηγείται την ερωτική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του Αγίου Βασίλη και ενός άνδρα που λέγεται Χάρι.  

Το διαφημιστικό σποτ με τον τίτλο «Όταν ο Χάρι γνώρισε τον Σάντα» (When Harry Met Santa), ο οποίος παραπέμπει στη γνωστή ερωτική κομεντί του ’89 «When Harry Met Sally», δημιουργήθηκε με αφορμή την επέτειο των 50 ετών από την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας στη Νορβηγία. Ο ΛΟΑΤΚΙ δεσμός που επισφραγίζεται με ένα φιλί έχει προκαλέσει διάφορα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η διαφήμιση ξεκινά με τον Χάρι να βλέπει για πρώτη φορά τον Άγιο Βασίλη. Τα βλέμματά τους διασταυρώνονται, οι δύο άνδρες δείχνουν να μοιράζονται μια έντονη στιγμή και άγιος των Χριστουγέννων τελικά εξαφανίζεται από την καμινάδα. Την επόμενη χρονιά, ο Άγιος Βασίλης καθυστερεί λίγο επειδή χαζεύει τον Χάρι να κοιμάται στον καναπέ κι από εκεί κι έπειτα η σχέση τους αρχίζει να εξελίσσεται– αλλά μόνο μία μέρα κάθε χρόνο με αποτέλεσμα ο Χάρι να νιώθει απέραντη μοναξιά στο μεσοδιάστημα. Τελικά αποφασίζει να γράψει ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη για να του πει ότι θέλει να είναι μαζί κι εδώ έρχεται η Posten Norge, που αναλαμβάνει την παράδοση των δώρων για να περάσουν οι δυο τους περισσότερο χρόνο μαζί. 

Οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομόφυλων και πολλά μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας έπλεξαν το εγκώμιο των νορβηγικών ταχυδρομείων για την υλοποίηση αυτής της ιδέας. «Στέλνει ένα πολύ δυνατό και συγκινητικό μήνυμα κοινωνικής ενσωμάτωσης»,  σχολίασε στο Twitter ο Καναδός βουλευτής, Ράνταλ Γκάρισον.

Άλλοι πάλι ήταν λιγότερο ενθουσιώδεις με σχόλια όπως: «Αφήστε ήσυχο τον Αϊ Βασίλη» και «η σεξουαλικοποίηση του Αϊ Βασίλη είναι λάθος… είτε εμφανίζεται ως γκέι, είτε ως ετερόφυλος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα