ΑΘΗΝΑ
05:37
|
27.04.2024
Συνελήφθησαν ένας φαρμακοποιός, οκτώ στρατιωτικοί και δύο αστυνομικοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συλλήψεις δέκα ακόμα ατόμων προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Σουφλίου για εμπλοκή σε έκδοση πλαστών πιστοποιητικών rapid test.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, αρχικά έγινε προσαγωγή τους και στη συνέχεια μετατράπηκε σε σύλληψη, επειδή φέρονται να ήταν μεταξύ αυτών που τους αφορούσαν τα πλαστά πιστοποιητικά τα οποία καταχωρούσε στο σύστημα ΗΔΙΚΑ φαρμακοποιός που είχε συλληφθεί νωρίτερα σε χωριό του δήμου Σουφλίου. Πρόκειται για δύο αστυνομικούς, από τους οποίους ο ένας είναι Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος και ο άλλος Συνοριοφύλακας και οι 8 στρατιωτικούς.

Την υπόθεση, ανέλαβε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, κλιμάκιο του οποίου έφτασε στον Έβρο από την Θεσσαλονίκη και χειρίστηκε το σοβαρό αυτό ζήτημα. Όλοι οι συλληφθέντες κρατήθηκαν χθες στις Φέρες και βρίσκονται αυτή την ώρα στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας για να απολογηθούν και να αποφασιστεί τί μέλλει γενέσθαι.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, ο φαρμακοποιός που συνελήφθη αρχικά και άρχισε έτσι να… ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης, εργάζεται ως πολιτικό προσωπικό στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ κατά το παρελθόν φέρεται να είχε υπηρετήσει για κάποια χρόνια και ως συνοριοφύλακας.

Κατά την ανάκριση των κατηγορουμένων τόσο οι αστυνομικοί όσο και η Δικαιοσύνη, εξετάζει και το ενδεχόμενο να δηλώνονταν θετικά ψευδώς κάποια άτομα, προκειμένου στη συνέχεια να λαμβάνουν πλαστό Πιστοποιητικό Νόσησης και να μην έχουν έτσι υποχρέωση να υποβάλλονται σε rapid test για να προσέρχονται στην εργασία τους σε αστυνομία και στρατό, αλλά και να έχουν πρόσβαση στους χώρους όπου επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.

Πηγή: evros-news.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα