ΑΘΗΝΑ
22:50
|
24.04.2024
Επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά από 47 χρόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 47 χρόνια τα οστά επτά αγνοουμένων στρατιωτικών που είχαν χαθεί στην Κύπρο το 1974 μετά την τουρκική εισβολή στο νησί.

Πρόκειται για τον συνταγματάρχη Κόκκα Κωνσταντίνο, τον συνταγματάρχη Γιαννακόπουλο Νικόλαο και του έφεδρους Ανθυπασπιστές Κουκούλη Θωμά, Καραγκούνη Χαράλαμπο, Βελώνα Δημήτριο, Θανόπουλο Δημήτριο και Δοϊτσίδη Χριστόδουλο. Οι έξι πρώτοι υπηρετούσαν στην ΕΛΔΥΚ και ο έβδομος ήταν Καταδρομέας που είχε μεταφερθεί στην Κύπρο στις 21 Ιουλίου 1974 με τα αεροσκάφη NORATLAS από την Α’ Μοίρα Καταδρομών του Μάλεμε της Κρήτης.

Τα οστά των επτά πεσόντων βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν, στο πλαίσιο του προγράμματος εκταφών της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων (ΔΕΑ) και του αντίστοιχου προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή επαναπατρισμού των οστών και μαζί του θα παραστεί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος. Και οι δύο, μαζί με το σύνολο της πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα παραστούν στην επιμνημόσυνη δέηση και την επίδοση μεταλλίων σε συγγενικά πρόσωπα των πεσόντων στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία. Στην τελετή θα παραστούν και μέλη των οικογενειών των πεσόντων που βρίσκονται για τον σκοπό αυτό στην Κύπρο.

Οι κ. Χαρδαλιάς και Φλώρος θα επιστρέψουν στην αεροπορική βάση Δεκελείας στο Τατόι με το ίδιο C-130 που θα μεταφέρει τα οστά. Εκεί θα γίνει τελετή και στη συνέχεια τα λείψανα θα αποδοθούν στις οικογένειες των πεσόντων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα