ΑΘΗΝΑ
00:12
|
20.04.2024
Την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, επιστρέφοντας σε αυστηρά όρια χρέους από το 2023 και μετά, θέλουν τα τρία κόμματα της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων στην πράσινη τεχνολογία και την ψηφιοποίηση, επιστρέφοντας σε αυστηρά όρια χρέους από το 2023 και μετά, θέλουν, μεταξύ άλλων, τα τρία κόμματα που πρόκειται να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, σύμφωνα με τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν την Τετάρτη και την οποία ανέφερε το πρακτορείο Reuters.

Οι κεντροαριστεροί Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συμφώνησαν, επίσης, να ενισχύσουν την οικονομική και νομισματική ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έδωσαν σήμα ότι είναι ανοικτοί στη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων του μπλοκ, γνωστού και ως Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ) έδειξε την ευελιξία του. Σε αυτήν τη βάση, θέλουμε να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και να διασφαλίσουμε βιώσιμες και φιλικές προς το κλίμα επενδύσεις», αναφέρει η συμφωνία της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

«Η περαιτέρω ανάπτυξη των κανόνων δημοσιονομικής πολιτικής θα πρέπει να βασίζεται σε αυτούς τους στόχους προκειμένου να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητά τους έναντι των προκλήσεων της εποχής. Το ΣΣΑ θα πρέπει να γίνει απλούστερο και πιο διαφανές, προκειμένου επίσης να ενισχυθεί η επιβολή του», αναφέρεται στο έγγραφο της συμφωνίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα