ΑΘΗΝΑ
10:29
|
19.01.2022
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι ο «εμβολιασμός των πολιτών πρέπει να τρέξει πόρτα-πόρτα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση ανάγκη «να τρέξει ο εμβολιασμός των πολιτών πόρτα-πόρτα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για συνθηκολόγηση με την πανδημία.

Μιλώντας στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Ionian TV, ο κ. Ηλιόπουλος εξήγησε ότι ο εμβολιασμός πρέπει να τρέξει «πόρτα-πόρτα και για την τρίτη δόση, και για το 20% των ανεμβολίαστων συμπολιτών μας στην ευπαθή ομάδα άνω των 80 ετών», καθώς και ότι απαιτείται άμεσα δημιουργία κινητών μονάδων εμβολιασμών και ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε στην καθημερινή τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς, «1.674 μόνο μέσα στον Νοέμβριο» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει συνθηκολογήσει με την πανδημία» και πως «το επόμενο lockdown έρχεται πιο κοντά γιατί η κυβέρνηση έχει αρνηθεί να κάνει τα απαραίτητα».

Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση γιατί δεν απαντά «πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ αλλά και το ποσοστό θνητότητας εντός ΜΕΘ». Τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα μόνο για τους ανεμβολίαστους, όταν ακυρώνεται το 80% των προγραμματισμένων χειρουργείων αυτό πλήττει το σύνολο της κοινωνίας» και «τα νοσοκομεία γίνονται ξανά νοσοκομεία για μια και μόνο νόσο», ενώ «οι ιδιωτικές κλινικές παραμένουν έξω από τη μάχη», διευκρινίζοντας πως κάνει λόγο για «επίταξη μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, όχι για απλή επιστράτευση ιδιωτών γιατρών». Επιπλέον, την κατηγόρησε ότι «ακόμη και σήμερα αρνείται την τηλεργασία, μέτρο που θα μπορούσε να χαμηλώσει την πίεση σε μαζικούς χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς» και πως «συνεχίζει τις συγχωνεύσεις σε χιλιάδες σχολικά τμήματα, δημιουργώντας τάξεις με 28 και 29 παιδιά».

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας, ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε για αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να σχεδιάσει στρατηγικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σχολιάζοντας ότι αυτό «φάνηκε ήδη από τη ΔΕΘ, όταν ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε μόλις 150 εκατ. ευρώ, δηλαδή 9 ευρώ τον μήνα για τα νοικοκυριά». Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι χρειάζεται άμεσα να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, να αυξηθεί ο βασικός μισθός και να υπάρξει ρύθμιση και διαγραφή μέρους του πανδημικού χρέους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιερουσαλήμ: Κατεδάφισαν οικία Παλαιστινίων μετά από χρόνια προσπαθειών

Bενεζουέλα: Mία ακόμα επίθεση δολιοφθοράς στο εθνικό σύστημα ηλεκτρισμού

Νεκροί και νοσηλείες παρατείνουν τα μέτρα μέχρι τέλη Ιανουαρίου

Ειδική άδεια και τηλεργασία για γονείς μαθητών που νοσούν από Covid-19

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα