ΑΘΗΝΑ
07:08
|
21.05.2024
Πέμπτη χώρα στην Ευρώπη, που ξεπερνά το όριο μετά τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γαλλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To ζοφερό ορόσημο των 100.000 νεκρών ξεπέρασε χθες η Γερμανία, βουλιάζοντας ακόμα βαθιά στη δίνη του νέου κύματος της πανδημίας. Πρόκειται για την πέμπτη χώρα στην Ευρώπη, που ξεπερνά το όριο των 100.000 νεκρών, μετά τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την υπηρεσία ελέγχου ασθενειών της χώρας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 351 επιπλέον θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε 100.119.

Το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν 75.961 κρούσματα, αριθμός που σπάει το ρεκόρ της προηγουμένης (66.884), με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων να φθάνει πλέον τις 8.573.756.

Καθώς οι λοιμώξεις φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ και οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν, η κρίση στην υγεία αποτελεί άμεση πρόκληση για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τους Πράσινους κα τους Φιλελεύθερους (FDP).

Πολλά νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ήδη οξύ πρόβλημα υπερφόρτωσης που έχει καταστήσει αναγκαία τη μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό, δήλωσε ο Γκέρνοτ Μαρξ, επικεφαλής της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης για την Εντατική Θεραπεία και την Επείγουσα Ιατρική.

Η έξαρση έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση στη Γερμανία σχετικά με το αν θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αυστρίας και να καταστήσει τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για όλους τους πολίτες, καθώς το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα δεν ξεπερνά το 69%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μερικές πρώτες σκέψεις για τον θάνατο του προέδρου του Ιράν

Υπερήφανος δηλώνει ο Ιβάν Σαββίδης για τον ΠΑΟΚ

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Κλιματικής κρίσης ετοιμάζουν οι πυροσβέστες

Λαμία: Σταφυλόκοκκος στα γεύματα που προκάλεσαν δηλητηρίαση στους μαθητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα