ΑΘΗΝΑ
09:43
|
02.12.2021
Περιορισμούς και προληπτικά μέτρα για να σταματήσει η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού λαμβάνει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περιορισμούς και προληπτικά μέτρα για να σταματήσει η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού λαμβάνει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας. 

Στα μέτρα, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από 1η Δεκεμβρίου, περιλαμβάνονται τα υποχρεωτικά αρνητικά τεστ για όσους εισέρχονται στη χώρα, αλλά και τα υποχρεωτικά τεστ και για τους εμβολιασμένους που επιθυμούν να πάνε σε μπαρ, εστιατόρια, πολυπληθείς εκδηλώσεις ή γηροκομεία.

Η Πορτογαλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού παγκοσμίως (87% του συνολικού πληθυσμού της), ωστόσο, όπως εξήγησε πριν λίγες ώρες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, «δεν έχει σημασία πόσο επιτυχημένη ήταν η εμβολιαστική εκστρατεία, πρέπει να έχουμε επίγνωση ότι εισερχόμαστε σε μια φάση μεγαλύτερου κινδύνου».

«Έχουμε δει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στην Ε.Ε. και η Πορτογαλία δεν είναι ένα απομονωμένο νησί», πρόσθεσε ο Κόστα. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αεροπορικές εταιρείες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 20.000 ευρώ ανά επιβάτη, εάν μεταφέρουν κάποιον που δεν έχει μαζί του αποδεικτικό ενός τεστ Covid-19, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως εμβολιασμένων.

Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό θα απαιτείται για την παραμονή στα ξενοδοχεία, το να πηγαίνει κανείς στο γυμναστήριο ή να δειπνήσει στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων διευκρίνισε επίσης ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Η Πορτογαλία, με πληθυσμό 10 εκατομμυρίων, κατέγραψε 3.773 νέα κρούσματα την Τετάρτη (24/11), τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ενώ σήμερα ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε στις 3.150. Πάντως, οι θάνατοι εξακολουθούν να παραμένουν πολύ χαμηλότεροι των επιπέδων που καταγράφονταν τον Ιανουάριο, όταν η χώρα έδινε τη σκληρότερη μάχη της εναντίον της Covid-19.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Covid: Επιστήμονες βρήκαν τι πυροδοτεί τις σπάνιες θρομβώσεις με το εμβόλιο της AstraZeneca

Κρεμλίνο: Χαιρετίζει την αναγνώριση της Κριμαίας από τον Λουκασένκο

Νέος υπουργός Οικονομικών στην Τουρκία με εντολή Ερντογάν

Παγκόσμια Τράπεζα: Βοήθεια 280 εκατ. δολαρίων στο Αφγανιστάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα