ΑΘΗΝΑ
08:08
|
02.12.2021
Το Turkovac αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως έως το τέλος του χρόνου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίτηση για την επείγουσα έγκριση του τουρκικού εμβολίου κατά της Covid-19, με την επωνυμία Turkovac κατατέθηκε σήμερα στις αρμόδιες αρχές, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κότζα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Προγραμματισμού και Προϋπολογισμού του κοινοβουλίου, ο Υπουργός ανέφερε πως το Turkovak υποβλήθηκε στον Τουρκικό Οργανισμό Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών (TITCK) και ευχήθηκε «να είναι ευεργετικό για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο».

Το εμβόλιο, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας αναμένεται να τεθεί σε ευρεία χρήση μέχρι το τέλος του χρόνου, αναπτύχθηκε με τη συνεργασία του τουρκικού υπουργείου Υγείας, ινστιτούτων υγείας της χώρας και του Πανεπιστημίου.

Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε υποσχεθεί πως το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Τουρκία έχει χορηγήσει έως τώρα 119,22 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων χρησιμοποιώντας σκευάσματα της Pfizer/BioNTech και το κινεζικό Sinovac.

Τα ημερήσια κρούσματα στη γειτονική χώρα κυμαίνονται γύρω στις 30.000 ημερησίως από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ ο ημερήσιος απολογισμός των θανάτων, που κορυφώθηκε στους 290 τον Σεπτέμβριο, παραμένει κοντά στους 200.

Πηγή: Anadolu Agency

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Καλιφόρνια το πρώτο κρούσμα της «Όμικρον» στις ΗΠΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Στοιβαγμένα σε ράντζα τα ύποπτα κρούσματα στα νοσοκομεία

Στο νοσοκομείο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας

Αυστρία: Ρεκόρ ασθενών στις ΜΕΘ – Διαλέγουν ποιους θα διασωληνώσουν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα