ΑΘΗΝΑ
13:41
|
28.11.2021
Λόγω της επιδείνωσης της επιδημικής κατάστασης η χώρα για 30 ημέρες κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Τσεχία, λίγο πριν ολοκληρώνει τη θητείας της, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η κήρυξη συνοδεύεται από νέους περιορισμούς για την καταπολέμηση της διασποράς του Covid-19. Η κυβέρνηση εξαναγκάστηκε σε αυτή την απόφαση καθώς η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και θα της επιτρέπει να δίνει εντολές για περιοριστικά μέτρα στη δημόσια ζωή.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη (25/11), ανακοινώθηκαν στη χώρα 18.004 νέα κρούσματα και 33 θάνατοι, ενώ χθες Τετάρτη (24/11) σχεδόν 26.000 κρούσματα. Πρόκειται για τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα. Συνολικά 2.062.064 άτομα έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στη χώρα μέχρι στιγμή, ενώ έχουν πεθάνει 32.523 άτομα.

Όπως ανακοινώθηκε εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 10 μ.μ. Θα επιτραπούν αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με όριο 1.000 άτομα. Άλλες εκδηλώσεις όπως οικογενειακές γιορτές με όριο 100 άτομα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές έχουν επίσης ακυρωθεί.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε τεθεί σε ισχύ και την άνοιξη του 2020 για 67 ημέρες και από τις 5 Οκτωβρίου 2020 έως τις 11 Απριλίου 2021 για 189 ημέρες.

Τι επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και νέα περιοριστικά μέτρα, με το ενδεχόμενο ωστόσο ενός ακόμη lockdown να θεωρείται μακρινό.

Πηγές: Euronews, Insider Paper

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΒ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύει το σεξ σε ανάπηρο που δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα της ερωτικής συνεύρεσης σε ανάπηρο άνδρα, στη λογική ότι ο τελευταίος δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Κοινό άρθρο Δένδια, Μπορέλ και Ουρπιλάινεν για την ισότητα των φύλων

Εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής αντίστασης

«Συγγνώμη» από την Ολλανδία για την κακοποίηση των τρανς και ίντερσεξ προσώπων

Εξαπλώνεται η παραλλαγή «Όμικρον»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα