ΑΘΗΝΑ
09:53
|
18.04.2024
Χρειάστηκαν εννιά μέρες σκληρού, απεργιακού αγώνα δεκάδων χιλιάδων εργατών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σταματούν μετά από εννιά μέρες την απεργία τους περίπου 30.000 μεταλλεργάτες στο Κάδιθ της νότιας Ισπανίας καθώς συνδικαλιστικοί εκπρόσωποί τους ήρθαν σε συμφωνία με εκπροσώπους των εργοδοτών.

Οι απεργοί διεκδικούσαν, μεταξύ άλλων, νέες συλλογικές συμβάσεις και μισθολογικές αυξήσεις  που να καλύπτουν τις απώλειες που προκαλεί ο πληθωρισμός, ο οποίος τον Οκτώβριο είχε φθάσει το 5,5%.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, η συμφωνία περιλαμβάνει τριετείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μισθολογικές αυξήσεις τουλάχιστον 2% κάθε χρόνο ως το Δεκέμβριο το 2023. Υπάρχει δε ειδική ρήτρα που αναφέρει ότι οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλλουν το 80% της διαφοράς ανάμεσα στο 2% και του ποσοστού αύξησης του πληθωρισμού.

Ο γενικός γραμματέας των Εργοδοτών Χαλυβουργίας Κάδιθ, Χοσέ Μουνιούθ μιλώντας στο δημόσιο ισπανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTVE εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, εκτιμώντας πως τη συμμερίζονται και οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των απεργών.

Η επ’ αόριστον απεργία των μεταλλεργατών στο Κάδιθ ξεκίνησε στις 16 Νοέμβρη και στη διάρκειά της δεν έλειψαν οι συγκρούσεις απεργών με αστυνομικούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BDS Greece: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Γερμανίας

«Καλάθι του Νονού»: Από 22 Απριλίου έως 4 Μαΐου

Κακοκαιρία προ των πυλών με «πολικό αεροχείμαρρο»

Συνάντηση Τσίπρα με τον Οζγκιούρ Οζέλ του CHP

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα