ΑΘΗΝΑ
13:53
|
20.04.2024
Το σκληρό βίντεο δείχνει την απανθρωπιά όσων ήταν στο εργοστάσιο την ώρα του δυστυχήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βίντεο που προκαλεί σοκ σχετικά με το περιστατικό στο Κερατσίνι που στοίχισε τη ζωή στην 8χρονη Όλγα είδε χθες (Πέμπτη, 26/11) το βράδυ το φως της δημοσιότητας.

Το σκληρό βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, και το οποίο αναδημοσιεύουμε με σκοπό να εντοπιστούν οι ένοχοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη, δείχνει την απανθρωπιά όσων ήταν στο εργοστάσιο την ώρα του δυστυχήματος.

Το χρονικό της φρίκης

Οι εργαζόμενοι περνούσαν δίπλα από την οκτάχρονη Όλγα σταματούσαν για δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αποχωρούσαν κάνοντας πως δεν την είδαν ενώ εκείνη εγκλωβισμένη στην καγκελόπορτα προσπαθούσε να αναπνεύσει.  Η καγκελόπορτα ανοιγόκλεινε με το σώμα της μικρής να είναι πεσμένο στην άκρη χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί ενώ όταν τελικά αντιλήφθηκε κάποιος ότι το παιδί, βρισκόταν ακίνητο δίπλα στην βαριά πόρτα του εργοστασίου πλησιάζει και το κλωτσά με το πόδι για να διαπιστώσει αν ζει.

Περίπου 20 λεπτά μετά, ένας υπάλληλος πέρασε από δίπλα της. Γύρισε το κεφάλι του και συνέχισε να περπατά σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα, ο υπάλληλος επέστρεψε και αντί να κάνει την αυτονόητη κίνηση και να βοηθήσει το παιδάκι, κατευθύνθηκε στην αποθήκη. Στο βίντεο φαίνεται να μιλά στο κινητό, να περνά πάλι μπροστά του και να αδιαφορεί για δεύτερη φορά. Το κοίταξε, έκλεισε το κινητό και συνέχισε να μη δίνει σημασία.

Την Όλγα πλησίασε για πρώτη φορά άνθρωπος στις 17:54. Αντί να δει όμως αν το παιδί είναι ζωντανό, κράτησε απόσταση. Η οκτάχρονη μπορεί εκείνη τη στιγμή να ζούσε, αλλά εκείνος απομακρύνθηκε από το σημείο. Πέρασαν 24 λεπτά από την ώρα που σφηνώθηκε το παιδί και κανείς δεν είχε πλησιάσει για να δει αν χρειάζεται τις πρώτες βοήθειες.

Στις 17:55:02 ένας υπάλληλος ξαναπέρασε δίπλα από το κοριτσάκι, το κοίταξε αλλά και πάλι δεν πλησίασε. Δύο λεπτά αργότερα η πόρτα άνοιξε και η οκτάχρονη έπεσε στο έδαφος. Αντί να τρέξουν να δουν πως είναι και να τη βοηθήσουν, πέρασε ένα λεπτό μέχρι να πλησιάσουν δύο εργαζόμενοι. Ο βηματισμός τους, αργός. Στέκονταν από πάνω της με ένα φακό και στη συνέχεια έκαναν μερικά βήματα πίσω. Μίλησαν μεταξύ τους και έφυγαν. Η οκτάχρονη παρέμεινε στο έδαφος αβοήθητη.

Στις 18:05 πέρασε από δίπλα της ένα αυτοκίνητο, το οποίο αντί να την μεταφέρει στο νοσοκομείο, έφυγε σαν να μην υπάρχει. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου αποχωρούν από τον χώρο κατόπιν εντολής, όπως εκ των υστέρων προέκυψε από τις καταθέσεις.

Λίγο αργότερα, πλησίασε τη μικρή ένας υπάλληλος. Τη σκούντηξε με το πόδι του. Μιλούσε στο κινητό και φαινόταν σαν να περιγράφει σε κάποιον το θέαμα που έχει μπροστά του.

Στις 18:31 μπήκε στον χώρο του εργοστασίου ένα φορτηγό. Το παιδί ήταν από την πλευρά του οδηγού. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα εάν ο οδηγός του είδε το παιδί ή όχι. Παρόλα αυτά μπήκε και πάρκαρε. Στις 18:34 η πόρτα έκλεισε ξανά με την μικρή Όλγα να σφηνώνεται εκ νέου. Κανένας όμως δεν έτρεξε προς το μέρος της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα