ΑΘΗΝΑ
13:41
|
26.04.2024
Ο παράγοντας του βραζιλιάνικου αθλητισμού δεν θα φυλακιστεί μέχρι να γίνει η ακρόαση της έφεσης που άσκησε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο για πάνω από δύο δεκαετίες επικεφαλής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας καταδικάστηκε με ποινή κάθειρξης 30 ετών και 11 μηνών, από βραζιλιάνικο δικαστήριο, για δωροδοκία για την εξαγορά ψήφων υπέρ της εκλογής της Βραζιλίας ως οργανώτριας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. 

Πρόκειται για τον 79χρονο Κάρλος Αρτούρ Νουζμάν, που έχει κριθεί επίσης ένοχος για δολιοφθορά, ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο παράγοντας του βραζιλιάνικου αθλητισμού δεν θα φυλακιστεί μέχρι να γίνει η ακρόαση της έφεσης που άσκησε. Ο ίδιος και οι δικηγόροι του απέφυγαν να κάνουν κάποιο σχόλιο αναφορικά με την απόφαση.

Μαζί με τον Νουζμάν καταδικάστηκαν και πρώην κυβερνήτης του Rio, Σέρχιο Καμπράλ, ο επιχειρηματίας Αρτούρ Σοάρες, καθώς και ο Λεονάρντο Γράινερ, γενικός διευθυντής της επιτροπής οργάνωσης της Βραζιλίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016. Σύμφωνα με τις αρχές οι τρεις τους έδρασαν συντονισμένα για τη δωροδοκία του πρώην προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμού με αντάλλαγμα ψήφους που θα ευνοούσαν τη Βραζιλία για να εκλεχθεί διοργανώτρια χώρα του διεθνούς θεσμού Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Νουζμάν είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση της απάτης.

Για την ιστορία, το Ρίο υπερίσχυσε του Σικάγο, του Τόκιο και της Μαδρίτης το 2009 οπότε διεξήχθη ο διαγωνισμός των υποψηφίων για την οργάνωση των Ολυμπιακών του 2016. Οι έρευνες για την υπόθεση ξεκίνησαν το 2017 όταν η γαλλική εφημερίδα Le Monde δημοσίευσε ανακάλυψη της σχετικά με δωροδοκία στελεχών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τρεις μέρες πριν το διαγωνισμό του ’09.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα