ΑΘΗΝΑ
12:51
|
26.04.2024
Ένας «αδρανής» ιστότοπος του υπουργείου Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου διαγράφηκε χθες, Πέμπτη, αφού εμφάνιζε πορνογραφικό υλικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας «αδρανής» ιστότοπος του υπουργείου Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου διαγράφηκε αφού εμφάνιζε πορνογραφικό υλικό αντί για στατιστικά στοιχεία κίνησης και γραφήματα επιχειρηματικής ανάπτυξης. Δεν έχει γίνει σαφές ακόμη αν ο ιστότοπος παραβιάστηκε από χάκερς.

Ο ιστότοπος των γραφημάτων του τμήματος, ο οποίος φιλοξενήθηκε στον υποτομέα «charts.dft.gov.uk», εντοπίστηκε πως μεταδίδει υλικό για ενηλίκους χθες Πέμπτη. Η σελίδα περιείχε συνήθως δηλώσεις επιχειρηματικών σχεδίων και δεδομένα για μια σειρά από κρατικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για εξετάσεις οδήγησης, χρήστες δημόσιων συγκοινωνιών και συνοπτικά στοιχεία για τα πρόστιμα για οδηγικές παραβιάσεις.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο επιβεβαίωσε ότι μια «αδρανής σελίδα» του επίσημου σάιτ του «έχει χρησιμοποιηθεί», δεν διευκρίνισε την αιτία ούτε προσδιόρισε κάποιον πιθανό δράστη. Σημειώθηκε επίσης ότι καμία πληροφορία δεν είχε «χαθεί ή παραβιαστεί», προσθέτοντας ότι η σελίδα έχει «διαγραφεί οριστικά».

Πάντως, σύμφωνα με το τεχνολογικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bleeping Computer, το ζήτημα έχει προκαλέσει «σοβαρά ερωτήματα» σχετικά με την ασφάλεια της ψηφιακής υποδομής της κρατικής κυβέρνησης, εάν μάλιστα το πρόβλημα όντως προκλήθηκε από κάποιον «εισβολέα» που μπόρεσε να εισέλθει στο λογισμικό της.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Κινητοποίηση φοιτητών έξω από τα γραφεία της CVC

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα