ΑΘΗΝΑ
20:12
|
23.04.2024
Στις συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών φέρεται πως σκοτώθηκε μία γυναίκα και τραυματίστηκαν δεκάδες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιματηρές διαδηλώσεις με αφορμή την αδυναμία των τοπικών και των κεντρικών αρχών να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα δεκάδες προβλήματα που προκαλεί η παρατεταμένη περίοδος ξηρασίας στο Ισφαχάν του κεντρικού Ιράν πραγματοποιούν και σήμερα από νωρίς το απόγευμα (όπως κάνουν εδώ και μέρες) χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής.

Η ειρηνική διαδήλωση ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε ήρεμα καθώς η προσπάθεια των αστυνομικών να την τερματίσουν προκάλεσε συγκρούσεις στην ξερή κοίτη του ποταμού Ζαγιαντέχ (που σημαίνει ζωοδότης στα φαρσί). Στη διάρκεια των συγκρούσεων φέρεται πως σκοτώθηκε τουλάχιστον μία γυναίκα και τραυματίστηκαν δεκάδες διαδηλωτες.

Σύμφωνα πάλι με το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΝΙΜ, άγνωστοι κοντά στο χώροτης διαδήλωσης προκάλεσαν ζημιές σε αγωγό που μετέφερε νερό από το Ισφαχάν σε άλλες επαρχίες αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Εικόνα

Η λειψυδρία και η ξηρασία είναι προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιράν εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια. Όμως την τελευταία δεκαετία η ξηρασία και οι ελλείψεις νερού ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές της περιφέρειας έχει αυξηθεί.

Το νερό του ποταμού Ζαγιαντέχ εξυπηρετούσε έως και μερικές δεκαετίες πριν τις ανάγκες αγροτών της περιοχής. Η ανέγερση εργοστασίων  δυσκόλεψε τα πράγματα καθώς αύξησε σημαντικά την κατανάλωση νερού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα