ΑΘΗΝΑ
06:52
|
25.04.2024
Τα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ συμφώνησαν σε προσωρινή διακοπή των πτήσεων από και προς χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα 27 κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) συμφώνησαν σε προσωρινή διακοπή των πτήσεων από και προς χώρες του νότιου τμήματος της Αφρικής, σαν μέτρο προληπτικής προστασίας έναντια της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα η σλοβενική Προεδρία της ΕΕ.

Επιτροπή ειδικών του χώρου της Υγείας από το σύνολο των 27 χωρών «συμφώνησαν ότι χρειάζεται ενεργοποίηση του έκτακτου μηχανισμού και επιβολή προσωρινής απαγόρευσης οποιουδήποτε ταξιδιού προς τις χώρες – μέλη της ΕΕ από την ευρύτερη περιφέρεια του νότου της Αφρικής», επισήμανε μέσω Twitter η Προεδρία της ΕΕ, όπως σημειώνει και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είχε δηλώσει νωρίτερα ότι επιθυμούσε να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια Αφρική, ώστε να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της νέας παραλλαγής της Covid-19, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να αναπροσαρμοστούν τα εμβολιαστικά σκευάσματα στα νέα δεδομένα.

Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού φαίνεται να εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, γεγονός που σύμφωνα με τους επιστήμονες προκαλεί ανησυχία λόγω του μεγάλου αριθμού μεταλλάξεων και της ταχείας εξάπλωσής της στους νέους στο Γκαουτένγκ, την πολυπληθέστερη επαρχία της χώρας.

Πηγές: BBC, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα