ΑΘΗΝΑ
23:25
|
01.05.2024
Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε πως θα περιορίσει τις πτήσεις που θα δέχεται από την Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανακοίνωσε πως θα περιορίσει τις πτήσεις που θα δέχεται από την Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική λόγω της νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στις δύο χώρες.

«Θα δούμε εάν θα υπάρξουν περιορισμοί και για άλλες χώρες, αλλά αυτή τη στιγμή τα μέτρα θα αφορούν την Μποτστουάνα και τη Νότια Αφρική», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Ντάριας, στο πλαίσιο συνέντευξης της στον τηλεοπτικό σταθμό TVE, σήμερα Παρασκευή (26/11).

Η Ισπανίδα αξιωματούχος δεν είπε το από πότε θα τεθούν οι περιορισμοί αλλά ανέφερε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ την ερχόμενη Τρίτη.

Ακόμα, η Νταρίας είπε πως η Ισπανία θα ζητά από τους επιβάτες που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου τεστ αντιγόνου ή PCR για να βεβαιώνουν πως δεν έχουν κορονοϊό.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter το πρωί δήλωσε μεταξύ άλλων πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να σταματήσει τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για μια νέα παραλλαγή της Covid-19».

Πηγές: BBC, TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα