ΑΘΗΝΑ
16:44
|
06.07.2026
Η μολυσμένη ασθενής είναι ανεμβολίαστη νεαρή ενήλικη γυναίκα που εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες μετά το ταξίδι στην Αίγυπτο μέσω Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς του Βελγίου επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκε ένα κρούσμα της νέας αφρικανικής παραλλαγής του κορονοϊού. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία έφτασε στο Βέλγιο από την Αίγυπτο μέσω Τουρκίας.

Η μολυσμένη ασθενής είναι ανεμβολίαστη νεαρή ενήλικη γυναίκα που εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες μετά το ταξίδι στην Αίγυπτο μέσω Τουρκίας. Στο ταξίδι της δεν βρέθηκε ούτε στη Νότια Αφρική ή ούτε σε άλλες χώρες του αφρικανικού Νότου στη νότια Αφρική ταξιδεύοντας για τις Βρυξέλλες.

Οι βελγικές υγειονομικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι ελέγχονταν δύο ύποπτα περιστατικά για την παραλλαγή B.1.1.529.

Η νέα παραλλαγή, κρούσματα της οποίας έχουν εντοπιστεί στην Μποτσουάνα, τη Νότια Αφρική, στο Χονγκ Κονγκ αλλά και το Ισραήλ, θεωρείται ύποπτη ότι μπορεί να παρακάμψει το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς φέρει πάνω από 30 μεταλλάξεις.

Tο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς του Βελγίου, αναφέρει η εφημερίδα LeSoir, απέστειλε ανακοίνωση σε όλα τα διαγνωστικά εργαστήρια της χώρας για να αυξήσουν την επαγρύπνηση και να ενημερώσουν για τα απαραίτητα βήματα επιβεβαίωσης που απαιτούνται στην περίπτωση που εξετάσουν δείγματα ταξιδιωτών που επιστρέφουν από τη Νότια Αφρική. Μέχρι τώρα επισημαίνει έχουν αναλυθεί περίπου εκατό ύποπτες περιπτώσεις, αλλά η παραλλαγή αυτή έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που την καθιστούν εύκολα ανιχνεύσιμη με PCR.

Πηγές: LeSoir, France24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στους δύο οι νεκροί από την πυρκαγιά στο Δερβένι (upd)

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Νάξος και Ηρακλειά σε επεισόδιο δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής του France 5

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα