ΑΘΗΝΑ
15:06
|
18.08.2022
Τα πολλά τεστ το πιο αποτελεσματικό μέτρο, υπογραμμίζει η υπουργός Παιδείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατηγορηματικά διαψεύδει για ακόμη μια φορά τις φήμες για κλείσιμο των σχολείων, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως. 

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ, και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για την συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Βέβαια όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία», συμπλήρωσε η υπουργός και διαβεβαίωσε ότι η μαθητική κοινότητα κάνει δύο φορές την εβδομάδα self test ενώ σε περίπτωση κρούσματος, αυτό απομονώνεται και όλες οι στενές επαφές του καταλήγουν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα δωρεάν, εργαστηριακά rapid και self test. 

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί για την έγκαιρη διάγνωση, καθώς εντοπίζονται και ασυμπτωματικοί φορείς και έτσι σταματά η διασπορά.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι περισσότερα κρούσματα παρατηρούνται σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και λιγότερα σε περιοχές με υψηλότερη, ενώ είπε πώς τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία και δεν την οδηγούν.

Αναφερθείσα στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας, η υπουργός σημείωσε ότι αναμένεται και η γνώμη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Ακόμη, για τους εμβολιασμούς στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, είπε ότι έχει πάει πολύ καλά με πάνω από το 84% των καθηγητών στα σχολεία έχει εμβολιαστεί. Παράλληλα στα Πανεπιστήμια το ποσοστό είναι πάνω 93% στους καθηγητές, ενώ στους φοιτητές πάνω από 82%. «Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ανταποκριθεί πολύ καλά», δήλωσε. 

Για το bullying στα σχολεία

Σχολιάζοντας τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά σχολικής βίας η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι είναι πολύ σοβαρά περιστατικά που προβληματίζουν τους πάντες. «Υπάρχουν λύσεις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες. Πολλές από αυτές τις πράξεις είναι αξιόποινες. Εφαρμόζεται αμέσως η νομοθεσία και πρέπει να επιλαμβάνονται τα όργανα της Τάξης» είπε και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό το λόγο έχει εισαχθεί σε όλα τα σχολεία το μάθημα των δεξιοτήτων που περιλαμβάνει θεματικές ενότητες για τον τρόπο αντιμετώπισης και αποφυγής αυτών των καταστάσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαζικές απεργίες στη Βρετανία λόγω του υψηλού πληθωρισμού

Το Μαλί κατηγορεί την Γαλλία για συνεργασία με τρομοκράτες

Ρότζερ Γουότερς: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να σκοτώσει τον Τζούλιαν Ασάνζ

29 Σεπτέμβρη στο δικαστήριο της Χάγης για τη γενοκτονία της Ρουάντα, ο Καμπουγκά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα