ΑΘΗΝΑ
19:56
|
02.05.2024
Ξανά στο νοσοκομείο εισήχθη χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, αφού βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξανά στο νοσοκομείο εισήχθη χθες (Πέμπτη, 25/11) το βράδυ ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, αφού βρέθηκε θετικός σε κορονοϊό, λίγες ώρες αφότου πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Έτσι, και λόγω της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, το πρόγραμμα του προέδρου αναβάλλεται και δεν θα διορίσει αύριο, όπως αναμενόταν, τον νέο πρωθυπουργό Πετρ Φιάλα.

Ο Ζέμαν έχει εμβολιαστεί τρεις φορές για τον νέο κορονοϊό και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται μη κατονομαζόμενες πηγές, δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Η υγεία του προέδρου της χώρας έχει απασχολήσει εντόνως τα ΜΜΕ και τους πολίτες, καθώς ο Ζέμαν μόλις σήμερα το πρωί επέστρεψε σπίτι του έπειτα από νοσηλεία έξι εβδομάδων για άλλη ασθένειας, για την οποία ποτέ δεν υπήρξαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις και ενημερώσεις.

Tην ίδια στιγμή χθες οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωναν νέο ρεκόρ μολύνσεων, με 27,717 νέα κρούσματα Covid-19, και την κυβέρνηση να κηρύττει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει την επέλαση του νέου κύματος της πανδημίας.

Πηγές: Evening Standard, Associated Press

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Ιρανικές αντιδράσεις για ρεπορτάζ του BBC με αφορμή τον φόνο έφηβης διαδηλώτριας

Μιχαλολιάκος: Έφεση κατά της αποφυλάκισης ασκεί ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα