ΑΘΗΝΑ
04:17
|
05.10.2023
«Όσοι θέλετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας θα σας βοηθήσουμε», δήλωσε ο Λουκασένκο. «Αλλά δεν θα σας αναγκάσουμε».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΤASS, προσφυγικό καταυλισμό στο Μπρούζγκι κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

Ο πρόεδρος, συνοδευόμενος από τοπικούς αξιωματούχους, περιηγήθηκε στον καταυλισμό και συνομίλησε με τους μετανάστες που παραμένουν παγιδευμένοι στην περιοχή.

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Al Arabyia, ενημέρωσε τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με την Πολωνία, ότι η χώρα του θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αν το επιθυμούν, αλλά δεν θα τους αναγκάσει να το κάνουν. «Όσοι θέλετε να επιστρέψετε στην πατρίδα σας θα σας βοηθήσουμε», δήλωσε ο Λουκασένκο. «Αλλά δεν θα σας αναγκάσουμε. Αυτό είναι δικαίωμά σας».

Ήδη μέχρι στιγμής μερικές εκατοντάδες Ιρακινοί έχουν επιστρέψει αεροπορικώς στη χώρα τους, εγκαταλείποντας τις ελπίδες τους να μεταβούν στην Ε.Ε.

Τις τελευταίες ημέρες το πολιτικό θερμόμετρο στην  μεθόριο Λευκορωσίας – Πολωνίας, ανέβηκε, σε αντίθεση με τις συνθήκες πολικού ψύχους που επικρατούν στην περιοχή όπου περίπου 2.000 άτομα, κυρίως από τη Μέση Ανατολή, παραμένουν παγιδευμένα στο δάσος.

Οι ευρωπαϊκές χώρες κατηγορούν τη Λευκορωσία ότι προκάλεσε σκόπιμα την κρίση, μεταφέροντας αεροπορικώς μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και ωθώντας τους να περάσουν παράτυπα στην Πολωνία και τη Λιθουανία. Το Μινσκ διαψεύδει ότι υποκίνησε ένα μεταναστευτικό κύμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα από βδομάδα ο πρωθυπουργός του Ιράκ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα