ΑΘΗΝΑ
08:57
|
20.04.2024
Καταθέτει σήμερα η δεύτερη ιατροδικαστής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την κατάθεση της ιατροδικαστή, Σουλτάνας Μαριανού, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη για το λιντσάρισμα μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας.

Η κ. Μαριανού μαζί τον Νίκο Καλογριά διενεργήσαν την νεκροψία στο άψυχο σώμα του Ζακ Κωστόπουλου. Μαζί με τον συνάδελφό της είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 33χρονος έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα που δέχτηκε στο σώμα του κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον του, τα οποία προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και στη συνέχεια τον θάνατο του.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου, στις 9 Νοεμβρίου, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς στάθηκε κατηγορηματικός πως ο θάνατος του ακτιβιστή ήταν αποτέλεσμα ισχαιμικού επεισοδίου συνέπεια των πολλαπλών κακώσεων που δέχθηκε.

«Τα περιστατικά αυτά είναι λίγα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Μπορεί να μην είναι θανατηφόρα τα τραύματα και από μόνα τους να μην προκαλούσαν το θάνατο, αλλά η πολλαπλότητα τους με δεδομένη την απουσία άλλου προβλήματος υγείας, οδηγούν στο συμπέρασμα της συσχέτισης ισχαιμίας συνεπείας τραυμάτων» κατέθεσε ο ιατροδικαστής αναφορικά με την αιτία θανάτου, το ισχαιμικό επεισόδιο που πυροδοτήθηκε-όπως είπε- από μηχανισμό οργανικού στρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα