ΑΘΗΝΑ
16:52
|
19.05.2024
Διενεργούνται εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυνθεί με το παραλλαγμένο στέλεχος «Όμικρον».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως τουλάχιστον 61 άνθρωποι που επέβαιναν σε δύο πτήσεις που έφτασαν στο Άμστερνταμ από τη Νότια Αφρική, βρέθηκαν θετικοί στη νόσο Covid-19 και διενεργούνται περαιτέρω εξετάσεις προκειμένου να εξακριβωθεί αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης οι θετικοί στον ιό επιβάτες είναι τουλάχιστον 85.

Περίπου 600 επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ με δύο πτήσεις της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ χθες Παρασκευή και περίμεναν ώρες μέχρι να πραγματοποιηθούν τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι και τα 61 ύποπτα κρούσματα τελικά ήταν θετικά. «Οι ταξιδιώτες με θετικό τεστ θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχεία μέσα ή κοντά στο Σίπχολ», ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές, και πρόσθεσαν: «Εξετάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα θετικά τεστ για να εξακριβώσουμε αν πρόκειται για το νέο στέλεχος που προκαλεί ανησυχία, που πλέον αποκαλείται Όμικρον».

Ήδη από χθες η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα ταξίδια από χώρες της νότιας Αφρικής. Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ διευκρίνισε ότι όσοι ταξιδιώτες βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς τη χώρα θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Ζημιές από έκρηξη χειροβομβίδας στην Αγία Βαρβάρα

Σεισμός 3,8 Ρίχτερ νότια του Ρεθύμνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα