ΑΘΗΝΑ
05:44
|
27.07.2024
Στις κάλπες σήμερα Κυριακή οι Ελβετοί, οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι για το «Πράσινο Πιστοποιητικό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή  οι πολίτες στην Ελβετία για να αποφασίσουν στο πλαίσιο δημοψηφίσματος για ενδεχόμενες τροποποιήσεις στον νόμο για τον κορoνοϊό.  Κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η έγκριση του περίφημου «Πράσινου Πιστοποιητικού», όπως μεταδίδει η εφημερίδα La Stampa. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που θα διεξαχθεί δημοψήφισμα που να αφορά το «Πράσινο Πιστοποιητικό», όμως δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ελβετοί προσέρχονται στις κάλπες για την λήψη μέτρων σχετικά με τον κορονοϊό.

Στις 13 Ιουνίου ο νόμος για τον κορονοϊό έλαβε την έγκριση των Ελβετών με ποσοστό άνω του 60% των ψήφων. Την Κυριακή οι ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν για την υποχρεωτικότητα του «Πράσινου Πιστοποιητικού», η οποία περιλαμβάνεται στον νόμο περί της νόσου Covid-19. Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου σημειώθηκαν βίαια περιστατικά σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες κατά των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της διάδοσης του ιού.

Οι αντι-Covid διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις είναι όλο και πιο συχνές στην Ελβετία  με πρωτοστάτες τους «freedom ringers», οι οποίοι είναι κατά βάση άνδρες ντυμένοι με λευκά πουκάμισα, στολισμένα με λουλούδια, και φορούν στον λαιμό τους κουδούνια όμοια με αυτά των αγελάδων. Σύμφωνα μάλιστα με κοινωνιολόγους, στις συγκεκριμένες διαμαρτυρίες αν και συμμετέχουν πολίτες όλων των κοινωνικών τάξεων, οι περισσότεροι είναι νέοι άνδρες, δεξιάς πολιτικής κατεύθυνσης. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει «σηκώσει» φράγματα γύρω από την έδρα της κυβέρνησης και το κοινοβούλιο, για παν ενδεχόμενο».

Οι Αντιτιθέμενοι στον Νόμο Covid μιλούν για Απαρτχάϊντ και για μία κοινωνία δύο ταχυτήτων. Τα πολιτικά κόμματα είναι στην πλειοψηφία τους υπέρ του νόμου με εξαίρεση το Ελβετικό Λαϊκό κόμμα, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο κόμμα της Ελβετίας.

Οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν ως επικρατέστερη απάντηση το «ΝΑΙ» στον Νόμο Covid και το «Πράσινο Πιστοποιητικό».

Πηγή: ertnews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες πάλι η Καλιφόρνια…

Τέσσερις νεκροί και 5 τραυματίες σε καραμπόλα νταλίκας με Ι.Χ. στη Μεσσηνία

Φυτεία 839 δενδρυλλίων κάνναβης εκρίζωσαν στα Χανιά

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα