ΑΘΗΝΑ
18:44
|
19.05.2024
Η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκε σε 13 άτομα που έφτασαν στο Άμστερνταμ από τη Νότια Αφρική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η νέα παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού εντοπίστηκε σε 13 άτομα που έφτασαν στην ολλανδική πρωτεύουσα Άμστερνταμ με δύο πτήσεις από τη Νότια Αφρική.

Είναι μεταξύ των 61 επιβατών που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Η είδηση αυτή έρχεται καθώς τίθενται σε ισχύ αυστηρότεροι περιορισμοί στην Ολλανδία, εν μέσω ρεκόρ κρουσμάτων Covid και ανησυχιών για τη νέα παραλλαγή.

Αυτό περιλαμβάνει ώρες πρόωρου κλεισίματος για πολιτιστικούς χώρους και χώρους φιλοξενίας, καθώς και περιορισμούς στις μαζώξεις στο σπίτι.

Η παραλλαγή Όμικρον αναφέρθηκε για πρώτη φορά στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) από τη Νότια Αφρική την Τετάρτη και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι έχει υψηλότερο κίνδυνο επαναμόλυνσης. Έχει χαρακτηριστεί από τον ΠΟΥ ως «ανησυχητική παραλλαγή».

Οι πτήσεις του ολλανδικού εθνικού αερομεταφορέα KLM από το Γιοχάνεσμπουργκ έφτασαν στις 10:30 και στις 11:00 τοπική ώρα την Παρασκευή. Περίπου 600 επιβάτες κρατήθηκαν για αρκετές ώρες μετά την άφιξή τους, ενώ υποβλήθηκαν σε τεστ για τον ιό.

Οι επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19 έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ.

Όσοι βγήκαν αρνητικοί κλήθηκαν να απομονωθούν στο σπίτι τους για πέντε ημέρες και να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις, ενώ όσοι ταξίδευαν προς άλλο προορισμό επετράπη να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Μετά την ανακοίνωση των 13 κρουσμάτων της Όμικρον, ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Hugo de Jonge απήυθυνε «επείγουσα έκκληση» στα άτομα που επιστρέφουν από τη νότια Αφρική να υποβληθούν σε εξετάσεις για Covid «το συντομότερο δυνατό».

«Δεν είναι αδιανόητο να υπάρχουν περισσότερα κρούσματα στην Ολλανδία», είπε στους δημοσιογράφους.

Περιπτώσεις της νέας παραλλαγής έχουν επίσης επιβεβαιωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Μποτσουάνα, το Ισραήλ και το Χονγκ Κονγκ.

Ορισμένες χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν πλέον απαγορεύσει ή περιορίσει τις πτήσεις από και προς τη Νότια Αφρική και αρκετές γειτονικές χώρες ως απάντηση στη νέα παραλλαγή.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Θύμα της ιλαράς μικρό παιδί στον Καναδά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα