ΑΘΗΝΑ
23:19
|
25.04.2024
Ο CEO της Moderna ανέφερε ότι σε δύο με έξι εβδομάδες θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στην «Όμικρον».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκτίμηση ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού είναι πολύ μεταδοτική εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, o CEO της Moderna ανέφερε ότι σε δύο με έξι εβδομάδες θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία -και άρα περισσότερη σαφήνεια- για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου απέναντι στην «Όμικρον».

Σημείωσε, δε, ότι θα περάσουν μήνες μέχρι να ξεκινήσει η αποστολή ειδικών εμβολίων για τη νέα μετάλλαξη.

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν τώρα αρκετές χώρες μπορούν να επιβραδύνουν τη μετάδοση του ιού.

Ν. Αφρική: Πιθανώς αποτελεσματικά τα εμβόλια έναντι σοβαρής νόσησης

Τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της Covid-19 είναι πιθανόν αποτελεσματικά στην πρόληψη της σοβαρής νόσησης και νοσηλείας από την νέα παραλλαγή Όμικρον του νέου κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Νότιας Αφρικής Σαλίμ Αμπντούλ Καρίμ.

Ο καθηγητής Σαλίμ Αμπντούλ Καρίμ πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι πολύ νωρίς να πούμε εάν η «Όμικρον» προκαλεί πιο σοβαρά κλινικά συμπτώματα από τις προηγούμενες παραλλαγές.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, επί του παρόντος, δεν έχει καταγραφεί άνοδος του αριθμού των ημερήσιων θανάτων στην επαρχία Γκαυουτένγκ, η οποία περιλαμβάνει και το Γιοχάνεσμπουργκ. Στην επαρχία κατοικούν περίπου 12 εκατ. άνθρωποι.

Την ίδια στιγμή, πολύ υψηλό χαρακτηρίζει στο μεταξύ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον κίνδυνο από το νέο στέλεχος «Όμικρον» επισημαίνοντας ότι η πιθανότητα περαιτέρω διάδοσής του σε παγκόσμιο επίπεδο είναι επίσης υψηλή. Προειδοποιεί μάλιστα ότι ανάλογα με τα χαρακτηριστικά που αυτό μπορεί να έχει ενδέχεται να υπάρξει αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτρέπει τα 194 κράτη-μέλη του να επιταχύνουν τον εμβολιασμό στις ομάδες υψηλής προτεραιότητας και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των υπηρεσιών υγείας. 

Πηγές: NPR, CNBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα