ΑΘΗΝΑ
04:00
|
27.04.2024
Το Μαρόκο ανακοίνωσε την αναστολή όλων των «απευθείας» επιβατικών πτήσεων λόγω της νέας «παραλλαγής όμικρον» του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μαρόκο ανακοίνωσε την αναστολή όλων των «απευθείας» επιβατικών πτήσεων λόγω της νέας «παραλλαγής όμικρον» του κορονοϊού. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα, και θα διαρκέσει για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η γενική απαγόρευση όλων των πτήσεων που θέλουν να εισέλθουν στη χώρα, ανακοινώθηκε την Κυριακή. Επικαλούμενη την «ταχεία εξάπλωση» του στελέχους Omicron στην Ευρώπη και την Αφρική, οι αρχές της χώρας ανέστειλαν «όλες τις απευθείας πτήσεις» για περίοδο δύο εβδομάδων.

Η κίνηση αποσκοπεί στη «διατήρηση όσων έχουν κατακτηθεί στον αγώνα κατά της πανδημίας και στην προστασία των πολιτών», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Το μέτρο θα επαναξιολογείται συνεχώς από ειδικούς, πρόσθεσε, υποδηλώνοντας ότι η απαγόρευση μπορεί είτε να συντομευτεί είτε να παραταθεί περαιτέρω.

Η απόφαση έρχεται δύο μέρες αφότου το Μαρόκο απαγόρευσε τις πτήσεις από διάφορες χώρες στη νότια Αφρική, που πιστεύεται ότι είναι το hotspot του νέου στελέχους. Παρόμοιοι περιορισμοί έχουν εφαρμοστεί και από άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Η νέα παραλλαγή, που χαρακτηρίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «Omicron», εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα νωρίτερα αυτό το μήνα και έχει ήδη εξαπλωθεί σε πολλές χώρες της ΕΕ, το Ισραήλ, το Χονγκ Κονγκ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, αρκετές άλλες χώρες διερευνούν ύποπτες λοιμώξεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα