ΑΘΗΝΑ
05:52
|
08.05.2024
«Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε και αυτή τη νέα παραλλαγή του ιού».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Λόγο ανησυχίας, όχι αιτία πανικού» χαρακτήρισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Τζο Μπάιντεν των ΗΠΑ την νέα μετάλλαξη «Όμικρον». «Θα την πολεμήσουμε με επιστημονικές και ταχύτητα, όχι με χάος και σύγχυση», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συμπλήρωσε: «Έχουμε περισσότερα εργαλεία σήμερα από ό,τι είχαμε ποτέ, από εμβόλια και ενισχυτικές δόσεις, έως εμβόλια για παιδιά».

«Πριν από ένα χρόνο, η Αμερική παρέπαιε αντιμέτωπη με την πρώτη εμφάνιση του ιού», συνέχισε ο Μπάιντεν. «Κερδίσαμε εκείνη την μάχη σε μεγάλο βαθμό και μετά δεχθήκαμε το πλήγμα της μετάλλαξης Δέλτα. Εντείναμε τα μέτρα και τώρα βλέπουμε τους θανάτους από την Δέλτα να μειώνονται». «Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε και αυτή τη νέα παραλλαγή του ιού» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις που εξέδωσαν οι ΗΠΑ, απάντησε πως οφείλονται στην ύπαρξη «σημαντικού αριθμού κρουσμάτων», ενώ ανακοίνωσε πως δεν προβλέπεται να υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί στα ταξίδια.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών ενόψει της νέας μετάλλαξης, ανέφερε πως «Στην απευκταία περίπτωση που χρειαστούν νέοι ή ενισχυτικοί εμβολιασμοί, θα επισπεύσουμε την ανάπτυξη των απαραίτητων εργαλείων». «Δεν πιστεύουμε πως θα υπάρξει τέτοια ανάγκη, αλλά για να είμαστε προετοιμασμένοι ήδη συνεργαζόμαστε με στελέχη της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson  για να αναπτύξουν σχέδια έκτακτης ανάγκης» συμπλήρωσε.

Τέλος ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως δεν βλέπει την πιθανότητα να υπάρξει νέο λοκντάουν. «Εάν οι πολίτες είναι εμβολιασμένοι και φορούν τις μάσκες τους, δεν θα υπάρξει τέτοια ανάγκη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα