ΑΘΗΝΑ
01:51
|
22.01.2022
Επανέρχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της θεσμικής αναγνώρισης του όρου «γυναικοκτονία».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επανέρχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της θεσμικής αναγνώρισης του όρου «γυναικοκτονία», η νομική κατοχύρωση της οποίας απορρίφθηκε πριν λίγες ημέρες από την κυβέρνηση με την αιτιολογία πως θα σύστηνε νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ), Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχολιάζοντας ότι σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος σημειώσε πως «δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας», και ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανακαταθέσει την τροπολογία.

«Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή. Είναι η ώρα της δράσης, έχουμε ήδη αργήσει. Και η αναγνώριση της γυναικοκτονίας από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή, για την πάταξη της πατριαρχίας, του σεξισμού και όλων των γενεσιουργών αιτιών της έμφυλης βίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Επανακαταθέτουμε την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».Πριν λίγες μέρες η ΝΔ απέρριψε την…

Posted by Alexis Tsipras on Monday, November 29, 2021

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Επανακαταθέτουμε την τροπολογία για τη θεσμική αναγνώριση του όρου ”γυναικοκτονία”.

Πριν λίγες μέρες η ΝΔ απέρριψε την τροπολογία μας για τη θεσμική αναγνώριση του όρου ”γυναικοκτονία” με την υπεκφυγή πως θα σύστηνε νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενδοοικογενειακή βία.

Σήμερα μετράμε το 14ο θύμα γυναικοκτονίας μέσα σε ένα έτος. Δεν θα έπρεπε να χωρούν πολιτικές αντιδικίες όταν βιώνουμε με δραματικό τρόπο, καθημερινά πλέον, τα αποτελέσματα της έμφυλης βίας.

Για αυτό θα επανακαταθέσουμε την τροπολογία μας. Δεν αρκεί ο αποτροπιασμός και η οργή. Είναι η ώρα της δράσης, έχουμε ήδη αργήσει. Και η αναγνώριση της γυναικοκτονίας από την Πολιτεία οφείλει να είναι μόνο η αρχή, για την πάταξη της πατριαρχίας, του σεξισμού και όλων των γενεσιουργών αιτιών της έμφυλης βίας.

Περιμένω από τον κ. Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το λάθος του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βάρβαρη επίθεση Εβραίων εποίκων σε ακτιβιστές και Παλαιστίνιους

Τεξανή ανάγκασε την 11χρονη κόρη της να ζει πλάι στο πτώμα του πατέρα της

Ο Γεροπόταμος βάφτηκε κόκκινος…

Λουκασένκο: Η μετάβαση της εξουσίας στη Λευκορωσία πρέπει να γίνει μόνο μέσω εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα