ΑΘΗΝΑ
18:45
|
26.04.2024
Ο Ομοσπονδιακός δικαστής του Μιζούρι έθεσε φραγμό στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για εργαζομένους στον τομέα της υγείας σε 10 πολιτείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ομοσπονδιακός δικαστής του Μιζούρι έθεσε φραγμό στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για εργαζομένους στον τομέα της υγείας σε 10 πολιτείες. Η αιτιολόγηση της απόφασή του ήταν πως η συγκεκριμένη νομολογία του Προέδρου Μπάιντεν χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου –την οποία δεν έχει.

Ο δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ Μάθιου Σέλπ εξέδωσε προκαταρκτική απόφαση τη Δευτέρα, εμποδίζοντας την εντολή του Λευκού Οίκου σύμφωνα με την οποία όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε νοσοκομεία και δομές περίθαλψης θα πρέπει να εμβολιαστούν έως τις 4 Ιανουαρίου 2022 διαφορετικά θα χάσουν τη δουλειά τους.

«Η φύση και το εύρος της εντολής σχετικά με τον εμβολιασμό όλωντων υγειονομικών υπαλλήλων απαιτεί σαφή εξουσιοδότηση από το Κογκρέσο – και το Κογκρέσο δεν έχει παράσχει καμία», είπε ο Σελπ, προσθέτοντας ότι η εξουσιοδότηση απαιτείται λόγω της «τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασία» της εντολής.

Η συγκεκριμένη νομική απόφαση που ελήφθη χθες σημαίνει πως το Μιζούρι, η Νεμπράσκα, το Αρκάνσας, το Κάνσας, η Αϊόβα, το Ουαϊόμινγκ, η Αλάσκα, η Νότια Ντακότα, η Βόρεια Ντακότα και το Νιου Χάμσαϊρ δεν θα υπόκεινται στην εντολή της υποχρεωτικότητας όσο ισχύει η απόφαση του δικαστηρίου. Ο Λευκός Οίκος έχει την επιλογή να υποβάλει έφεση.

Υπάρχουν τρεις ακόμη αγωγές κατά της εντολής εμβολιασμού για το σύνολο των υγειονομικών, στις οποίες εμπλέκονται περισσότερες από τις μισές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι το 96% των ομοσπονδιακών υπαλλήλων συμμορφώνονται με την εντολή εμβολιασμού του Μπάιντεν και δεν υπάρχουν σχέδια για παράταση της προθεσμίας για τον εμβολιασμό ή την απόλυση.

Ωστόσο, η απόπειρα επιβολής εντολής σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους μπλοκαρίστηκε από το δικαστήριο της Πέμπτης Περιφέρειας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα