ΑΘΗΝΑ
05:57
|
25.04.2024
Για την Πέμπτη (2/12) είναι προγραμματισμένη η δίκη δύο ατόμων που διαμαρτυρήθηκαν τον Ιούλιο του 2020 για την απόπειρα λιντσαρίσματος ενός άνδρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για μεθαύριο Πέμπτη (2/12) στις 11:30 στην Αίθουσα 4 Κτίριο 9α των δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων είναι προγραμματισμένη η δίκη των δύο ατόμων που διαμαρτυρήθηκαν τον Ιούλιο του 2020 στο πλαίσιο της απόπειρας λιντσαρίσματος ενός άνδρα τον οποίο κατηγορούσε ομάδα πολιτών πως προηγουμένως είχε προχωρήσει σε κλοπή σε βάρος τους.

Η επιθετικότητα των πολιτών, ακόμα και με την παρουσία της αστυνομίας, έφτασε στο σημείο να στραφεί κατά του πρώτου κατηγορούμενου που στην προσπάθειά του να διαφυλάξει την σωματική ακεραιότητα του συλληφθέντα γρονθοκοπήθηκε, με την αστυνομία τελικά να τον προσαγάγει μαζί με τον φερόμενο ληστή κατόπιν υποδείξεως ενός εκ του όχλου των λιντσαριστών. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, που διαμαρτυρήθηκε για το παράλογο της σύλληψης του πρώτου προσαχθέντα, προσήχθη λίγη ώρα αργότερα και αυτός. Η προσαγωγή των δύο ατόμων να μετατρέπεται τελικά σε σύλληψη με τις κατηγορίες της βίας κατά αστυνομικού υπαλλήλου, απόπειρα απελευθέρωσης κρατούμενου, απρόκλητης σωματικής βλάβης και απείθειας.

Στα βίντεο που δημοσίευσε πέρυσι ο ιστότοπος ThePressProject φαίνονται οι πολίτες που «προστατεύουν» τον ακινητοποιημένο φερόμενο ληστή, ενώ άλλη ομάδα πολιτών προσπαθεί να του επιτεθεί. Στο βίντεο ακούγονται κάποιοι εξ αυτών να τον βρίζουν, την ώρα που ένας άνδρας που τον κρατά ακινητοποιημένο του ζητά να επιστρέψει τα κλοπιμαία, ενώ όλοι μαζί περιμένουν την αστυνομία:

Ένας εκ των κατηγορουμένων, ο περιβαλλοντικός ακτιβιστής Αγησίλαος Κουλούρης μίλησε στο «Κοσμοδρόμιο» σχετικά με το περιστατικό και την ατμόσφαιρα απανθρωποποίησης που εντείνεται το τρέχον διάστημα στο φόντο του τραγικού θανάτου της 8χρονης Όλγας και της δίκης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αγησίλαου Κουλούρη θα αναρτηθεί εντός των επομένων ωρών από τον ιστότοπό μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα