ΑΘΗΝΑ
21:09
|
18.01.2022
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκονται αστυνομικοί και στελέχη που εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξάρθρωση κυκλώματος, που χορηγούσε πλαστές ταυτότητες και άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς. Αίσθηση προκαλεί, η εμπλοκή πολλών αστυνομικών.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αλέξανδρος Καλαφάτης, πρόκειται για μια πολύ μεγάλου μεγέθους επιχείρηση ενώ μέχρι και πριν από λίγη ώρα, όπως είπε, γινόταν μεταφορά αστυνομικών από συναδέλφους τους στην έδρα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων.

Έγιναν δεκάδες συλλήψεις και δεκάδες έρευνες ενώ μεταξύ άλλων συνελήφθη αξιωματικός, διοικητής Αστυνομικού Τμήματος της Αθήνας ενώ συνελήφθησαν και στελέχη που εργάζονταν σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι κατηγορίες αφορούν την έκδοση πλαστών αδειών διαμονής και πλαστών ταυτοτήτων σε αλλοδαπούς με απώτερο σκοπό την ελληνοποποίησή τους. Σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση χρησιμοποιούσαν για την έκδοση πλαστών ταυτοτήτων ονόματα ομογενών που δεν βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η έρευνα ήταν πολύμηνη και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχει κατασχεθεί πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν τις παράνομες πράξεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία.

Πηγή: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σομαλία: Η Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μογκαντίσου

Δίκη Ζακ: Ξέσπασε η μητέρα του- «Σταματήστε και σεβαστείτε»

Σομαλία: Επίθεση αυτοκτονίας στο Μογκαντίσου – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Ανακαλεί η Μενδώνη τη χορηγία εμπλεκόμενου στην καταγγελία της 24χρονης για βιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα