ΑΘΗΝΑ
21:05
|
18.01.2022
Δημιουργεί κινδύνους για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας μας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Από τη συνέντευξη του ΥΕΘΑ κ. Παναγιωτόπουλου στην Όλγα Τρέμη έγινε φανερό πως η ελληνική κυβέρνηση είχε ήδη αποφασίσει, ίσως και πριν την υπογραφή της Ελληνογαλλικής συμφωνίας, την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο Σαχέλ», υπογραμμίζουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Κατρούγκαλος και ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής άμυνας Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας, αντίστοιχα.

«Δεν πρόκειται για στρατιωτικούς συμβούλους, τέτοιους έχουμε ήδη στην περιοχή, πρόκειται για μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μάχιμα», σημειώνουν, τονίζοντας πως «ήδη η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή της πρώτης ομάδας μάχιμων στρατιωτικών, όπως ανέφερε ο ΥΕΘΑ».

Στην ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «ανοίγει έτσι έναν επικίνδυνο δρόμο δίχως επιστροφή, προβαίνει σε μια ενέργεια που ανατρέπει την πάγια εξωτερική πολιτική δεκαετιών της μη ανάμειξης σε συγκρούσεις τρίτων έξω από το πλαίσιο διεθνών οργανισμών, και δημιουργεί κινδύνους για την εσωτερική ασφάλεια της χώρας, κινδύνους τους οποίους είχαμε κρατήσει μακριά όλα τα προηγούμενα χρόνια» και καλούν την κυβέρνηση «έστω και τώρα να ανακαλέσει κάθε απόφασή της ή σκέψη για αποστολή μάχιμων στρατευμάτων στο Σαχέλ».

«Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να μην έχει την έγκριση της Βουλής των Ελλήνων. Το αποφασίζομεν και διατάσσομεν στην εξωτερική πολιτική έχει όρια. Όπως τέλος πρέπει να λάβει και ο τυχοδιωκτισμός, η ανευθυνότητα και απερισκεψία της κυβέρνησης Μητσοτάκη», καταλήγουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σομαλία: Η Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Μογκαντίσου

Άβατον για αιολικά πάρκα και ΑΠΕ τα «Απάτητα Βουνά»

Υπ. Παιδείας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε πολιτικά στα κλειστά σχολεία και απέτυχε

Στην Αθήνα αύριο ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα