ΑΘΗΝΑ
20:56
|
18.01.2022
Αύριο στη Λευκωσία, οι εκπρόσωποι των τριών χωρών θα έχουν συζητήσεις για θέματα άμυνας και ασφάλειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πραγματοποιείται αύριο, στη Λευκωσία, η πρώτη τριμερής Συνάντηση Κύπρου, Ιορδανίας και Ελλάδας για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού Υπουργείου Άμυνας, η συνάντηση είναι αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών των ηγετών των τριών χωρών «να εμβαθύνουν περαιτέρω τις ήδη άριστες σχέσεις τους σε συγκεκριμένους τομείς, περιλαμβανομένου του τομέα της  Άμυνας και Ασφάλειας».

Στα πλαίσια της συνάντησης σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, οι υπουργοί Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χαράλαμπος Πετρίδης, της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ιορδανίας Στρατηγός Γιουσέφ Αλ Χουνεΐτι, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σε σχέση με τη διαδικασία θεσμοθέτησης και ενεργοποίησης του τριμερούς μηχανισμού σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας, καθώς και τρόπους συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων σε τριμερές επίπεδο. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και τις απειλές που υπονομεύουν την ασφάλεια, σταθερότητα και ειρήνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα αύριο ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών

Φλερτ Ερντογάν με Ισραήλ μετά το «κάψιμο» των σχεδίων για τον αγωγό East Med

Μπέρμποκ: Κανένας λόγος για συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ουκρανία εν μέσω εντάσεων με τη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα