ΑΘΗΝΑ
11:14
|
20.04.2024
Η απόφαση για τον πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής αναμένεται τους επόμενους μήνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης του καταδικασμένου για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Πατέλη, ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Μωυσίδης

Ο εισαγγελέας υπογράμμισε ότι η απόφαση «διαλαμβάνεται αόριστα ότι δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» και πρόσθεσε ότι «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις».

Παράλληλα ο κ. Μωυσίδης, τονίζει πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη» στο ανήλικο παιδί του. Απορρίπτει επίσης και τον ισχυρισμό ότι πλήττεται η οικογένεια του, εξηγώντας ότι «είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου».

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Γ. Πατέλη, Δημήτρης Γκαβέλας, υποστήριξε πως «ο αιτών ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε θα έχει παραγραφεί με την έναρξη της δίκης στο εφετείο». Κατέθεσε, επίσης, γνωμάτευση παιδοψυχολόγου, αναφέροντας πως «στην ευαίσθητη ηλικία των 15.5 ετών, το παιδί παρουσιάζει δυσκολίες στην κοινωνικοποίηση και την συναισθηματική έκφραση, υφίσταται μπούλινγκ στο σχολείο, υφίσταται την απομόνωση ακόμα και από τους ίδιους του τους συγγενείς».

Την ίδια ώρα, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα του πρώην βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση και του κατηγορούμενου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής Κώστα Κορκοβίλη, οι οποίοι ζητούσαν για οικογενειακούς λόγους να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Για τον πρώην βουλευτή της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούση, κατέθεσαν ως μάρτυρες ο υπερήλικας και ανάπηρος πατέρας του καθώς και η σύντροφος και μητέρα του πέμπτου παιδιού του. Και οι δύο υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της απουσίας του καταδικασθέντα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Στην αίτηση του Κ. Κορκοβίλη, που εκτίει ποινή κάθειρξης 9 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατάθεσε ο αδελφός του, ο οποίος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας της μητέρας του και αδυναμία να την συντηρήσει χωρίς τον αδελφό του.

Τέλος, η τρίτη κατά σειρά αίτηση που επρόκειτο να συζητηθεί, αυτή του Ν. Τσιόρβα, που επίσης εκτίει κάθειρξη εννέα ετών για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση και συνεργεία στη δολοφονία Φύσσα, αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο του αιτούντος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα