ΑΘΗΝΑ
00:06
|
20.01.2022
Το δικαστήριο ζητά μάλιστα από από την Περιφέρεια της Βαλλονίας να αρθεί εντός επτά ημερών, με πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε απόφαση πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της Βαλλονίας, που κρίνει ότι το υγειονομικό πάσο Covid Safe Ticket παραβιάζει, μεταξύ άλλων, την αρχή της νομιμότητας και της αναλογικότητας αναφέρεται σήμερα (Τετάρτη, 1/12) ο βελγικός Τύπος.

Το δικαστήριο ζητά μάλιστα από από την Περιφέρεια της Βαλλονίας να αρθεί εντός επτά ημερών, με πρόστιμο 5.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης.  

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια της Βαλλονίας, με ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι προτίθεται σήμερα να καταθέσει έφεση και διευκρινίζει ότι το Covid Safe Ticket δεν καταργείται με την απόφαση αλλά συνεχίζει να ισχύει και να εφαρμόζεται. 

Η απόφαση εκδόθηκε κατόπιν προσφυγής από οργάνωση που παρουσιάζεται ως «συμμαχία επαγγελματιών υγείας, επιστημόνων, δικηγόρων και Βέλγων πολιτών», κατά την ανακοίνωσή της.

Αντίστοιχη προσφυγή έχει κατατεθεί και σε Δικαστήριο της Περιφέρειας των Βρυξελλών, που εκδικάζεται στις 8 Δεκεμβρίου, σημειώνει η εφημερίδα Le Soir, που προσθέτει ότι σήμερα εξετάζεται από Δικαστήριο των Βρυξελλών η νομιμότητα της εφαρμογής Covidscan για τον έλεγχο του υγειονομικού πάσου.  

Πηγές: Le Soir, The Brussels Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πληροφορίες για ρουκέτες από το Λίβανο στο Ισραήλ

Στον Άλμπερτ Μπουρλά το εβραϊκό βραβείο Genesis

Και… εισαγγελική έρευνα σε βάρος του δικηγόρου Αλεξόπουλου

Θύμα απάτης κόστους 10.000 ευρώ έπεσε ηλικιωμένη στα Τρίκαλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα