ΑΘΗΝΑ
14:13
|
25.04.2024
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μιλάει στο Κοσμοδρόμιο για τον τραγικό θάνατο της 8χρονης Όλγας στην πύλη ενός εργοστασίου μέσα στον οικιστικό ιστό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για αρκετά λεπτά αφότου ένα παιδί, ηλικίας οκτώ ετών, σφήνωσε στην μεταλλική πόρτα και στη συνέχεια έπεσε, υπάλληλοι περνούσαν από κοντά του και δεν έδιναν καμία σημασία. Ο θάνατος της Όλγας έχει προκαλέσει πόνο και οργή στην τοπική κοινωνία, η οποία βγήκε στους δρόμους την περασμένη Κυριακή ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Η αστυνομία έχει συλλάβει ένα άτομο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Αρχικά είχαν συλληφθεί η μητέρα και η γιαγιά της 8χρονης, οι οποίες στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες. Τα αναπάντητα ερωτήματα σε αυτήν την υπόθεση είναι πολλά. Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, μίλησε στο Κοσμοδρόμιο για τον αντίκτυπο του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη στην πόλη του.

«Καταρχάς εμείς το μάθαμε τρεις ημέρες μετά. Το περιστατικό συνέβη στις 17 και εμείς το μάθαμε στις 20 του μήνα. Αυτό λέει πολλά για τον τρόπο που η πληροφορία μεταφέρεται ή δεν μεταφέρεται κατά το δοκούν. Αυτό που με τρομάζει περισσότερο σε αυτήν την τραγική υπόθεση δεν είναι τόσο η εργοδοσία όσο οι εργαζόμενοι. Τι περιμένω; Περιμένω από την ελληνική δικαιοσύνη να το ψάξει. Δεν το έχω δει στον βαθμό που θα ήθελα. Δεν ξέρω αν ο εισαγγελέας έχει πάρει την υπόθεση στα χέρια του για να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτό το παιδί έφυγε από τη ζωή».

Τι σας τρομάζει περισσότερο σε αυτήν την υπόθεση; Βλέπετε μια προσπάθεια συγκάλυψης;

«Με τρομάζει που ένα κομμάτι των συνανθρώπων μας λέει: ‘και τι έγινε, ένα γυφτάκι ήταν’. Με τρομάζει που διαμορφώνεται γύρω μια κοινωνία που έχει εκπαιδευτεί να διαχωρίζει τους ανθρώπους. Δηλαδή αν δεν ήταν το παιδί Ρομά θα ήταν διαφορετική η αντιμετώπιση;. Αυτό το ερώτημα το έχω βάλει στον εαυτό μου και δεν το έχω ακόμα απαντήσει.

»Μέχρι στιγμής έχει ριχθεί φως ως προς το κομμάτι της απανθρωπιάς, του ωχαδερφισμού και του κυρ Παντελή που όταν το αφήνουμε και θεριεύει δεν γίνεται απλά επικίνδυνος αλλά μια κάκιστη εικόνα που δεν τιμά κανένα. Αυτή η εικόνα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα. Είναι παρά πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα σε αυτήν την υπόθεση. Συνέβη κάτι τραγικό που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί σε μια βιομηχανία τόσο κοντά στον οικιστικό ιστό. Το πρόβλημα δεν είναι το δυστύχημα καθαυτό αλλά το τι συνέβη μετά από αυτό. Για τον πρώτο θα ληφθούν μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί, θα βγουν κάποια διδάγματα. Αλλά η στάση όλων μετά τον θάνατο ενός 8χρονου παιδιού είναι τρομακτική. Τι να πεις και πώς να την αποδεχθείς;», καταλήγει ο δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος.  

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας εξέδωσε ανακοίνωση φρικτό θάνατο της 8χρονης Όλγας υπογραμμίζοντας ότι η αναζήτηση και η απόδοση ευθυνών χωρίς καθυστερήσεις, σε όλους εκείνους που έχουν ευθύνες για το τραγικό γεγονός, είναι άμεση υποχρέωση της πολιτείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα