ΑΘΗΝΑ
17:05
|
25.04.2024
Επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκαεπτά Τούρκοι υπήκοοι εντοπίστηκαν στις 17.00 το απόγευμα σε νησίδα στο Δέλτα του Έβρου. Σύμφωνα με το evorsnews. gr πρόκειται για 8 άνδρες, 4 γυναίκες και 5 παιδιά και 4 γυναίκες,  που πέρασαν το μεσημέρι τα σύνορα στην περιοχή Νεραϊδότοπος, προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο γιατί κινδυνεύουν, όπως υποστηρίζουν, στην χώρα τους.

Τα δεκαεπτά άτομα, εγκλωβίστηκαν στην περιοχή και ενημέρωσαν με διάφορους τρόπους δημοσιεύοντας την παρουσία τους εκεί, προκειμένου να υπάρξει διάσωση τους.

Στην Αστυνομία των Φερών σήμανε συναγερμός, αφού η περιοχή και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δημιουργούσαν πολλά προβλήματα για τον  εντοπισμό. Οι αστυνομικοί δεν τους εντόπισαν στο σημείο που είχαν δώσει αρχικά, αλλά σε άλλο σημείο μετά από πολύωρη αναζήτηση. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε νέα βάρκα για να οδηγηθούν με ασφάλεια, αφού αυτή με την οποίαείχαν έρθει από την Τουρκία είχε καταστραφεί.

Και οι 17 ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω της ταλαιπωρίας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια, σύφμωνα με το ΑΠΕ, οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο και θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα