ΑΘΗΝΑ
01:34
|
22.01.2022
Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση «να σκεφτεί» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι καιρός για την Ευρωπαϊκή Ένωση «να σκεφτεί» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα (Τετάρτη, 1/12) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας και την εμφάνιση της παραλλαγής «Όμικρον», διευκρινίζοντας ότι η απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη.

«Είναι μία συζήτηση που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει» στην ΕΕ, είπε συγκεκριμένα η επικεφαλής της Κομισιόν μετά από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, προσθέτοντας ότι «η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση».

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, η επιστημονική κοινότητα θα χρειασθεί «100 ημέρες» για να προσαρμόσει την εμβολιαστική της απόκριση στην νέα παραλλαγή Ομικρον.

Η πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από την κοινοπραξία των φαρμακευτικών εταιριών Pfizer/BioNTech που παράγει το πλέον χρησιμοποιούμενο μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ εμβόλιο.

Η παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε συγκεκριμένα η πρόεδρος της. και πρόσθεσε: «Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση».

«Έχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου», κατέληξε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βάρβαρη επίθεση Εβραίων εποίκων σε ακτιβιστές και Παλαιστίνιους

Τεξανή ανάγκασε την 11χρονη κόρη της να ζει πλάι στο πτώμα του πατέρα της

Ο Γεροπόταμος βάφτηκε κόκκινος…

Λουκασένκο: Η μετάβαση της εξουσίας στη Λευκορωσία πρέπει να γίνει μόνο μέσω εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα