ΑΘΗΝΑ
15:27
|
25.04.2024
Ο Τζέφρι Πάιατ θα βρεθεί στο 301 ΣΕΒ για να επιβλέψει την ένταξη στον Ελληνικό Στρατό, των πρώτων τεθωρακισμένων Μ1117 που έφτασαν από την Γερμανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινητοποίηση αύριο Πέμπτη, στις 9 το πρωί, στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ενάντια στην παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στο 301 Στρατιωτικό Εργοστάσιο Βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέφρι Πάιατ θα βρεθεί στο 301 ΣΕΒ για να επιβλέψει την ένταξη στον Ελληνικό Στρατό, των πρώτων τεθωρακισμένων οχημάτων Μ1117 που έφτασαν από την Γερμανία.

«Αν νομίζουν οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση πως ο ελληνικός λαός είναι ιθαγενείς που θα θαμπωθούν με τα καθρεφτάκια που μοιράζουν είναι βαθιά γελασμένοι» σημειώνει στο κάλεσμά της η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και προσθέτει: 

«Τα “δώρα” τους, τα θωρακισμένα οχήματα μάχης, δεν δίνονται για να ενισχύσουν την προστασία και την ασφάλεια της χώρας. Δίνονται για να κρύψουν τις τεράστιες δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η χώρα από την επέκταση της ελληνοαμερικάνικης επιθετικής συμφωνίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πείρα πως αξιοποιούνται οι ένοπλες δυνάμεις, οι στρατιωτικές υποδομές, στέλνονται σε αποστολές εκτός συνόρων, μετατρέπεται όλη η χώρα σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο. Δηλαδή, τα «δώρα» τους αποτελούν ένα ακόμη κομμάτι του παζλ στην αναβάθμιση του ρόλου της αστικής τάξης της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων.

Η κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα και επιτελεία παρουσιάζουν τη μετατροπή της χώρας σε “προκεχωρημένο φυλάκιο” των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ως “ασπίδα” τάχα απέναντι στην επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και ως αναγνώριση του ρόλου που παίζει η Ελλάδα για τη “σταθερότητα” στην περιοχή.

Αναποδογυρίζουν την πραγματικότητα για να κάνουν τον λαό συνεργό σε επιθετικά σχέδια, που όχι μόνο δεν τον προστατεύουν αλλά τον μετατρέπουν σε στόχο αντιποίνων από τις ανταγωνίστριες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Στόχος είναι η αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης, μέσα από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όπου κι αν έχουν πατήσει οι ΝΑΤΟϊκοί, έχουν σκορπίσει το θάνατο, έχουν αιματοκυλήσει και ξεριζώσει ολόκληρους λαούς.

Τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, τα έχει ο πληρώσει ο λαός με τον κόπο του και τον ιδρώτα του, δεν θα τα πληρώσει και με το αίμα του. Την ίδια στιγμή που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την πανδημία και περιμένουν στη σειρά για ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ, που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με το κύμα ακρίβειας, οι εξοπλιστικές δαπάνες φτάνουν τα 7,5 δις ευρώ.

Καλούμε το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του για τα προβλήματά που τον ταλανίζουν, να φέρει τις ανάγκες του στο προσκήνιο, να αναμετρηθεί με τους μεγάλους ενόχους, την εξουσία του κεφαλαίου και τους συμμάχους της, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να δώσει μαχητική απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ. Για το κλείσιμο όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, την αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς με τον λαό στην εξουσία. Να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στα σχέδια αλλαγής διεθνών συνθηκών και συνόρων, στα παζάρια συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου υπό “ευρωΝΑΤΟική εποπτεία”».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα