ΑΘΗΝΑ
14:04
|
11.08.2022
«Και μετά αναρωτιούνται για τη νοσοκομειακή διασπορά», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για νοσοκομείο της κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο 23 ύποπτα κρούσματα κορονοϊού βρίσκονται σε ράντζα σε κοινόχρηστους χώρους, και μόνο όταν βγαίνουν αρνητικά τα μοριακά τεστ μεταφέρονται σε γενικές κλινικές.

«Περιμένοντας να βγουν τα τεστ μπορεί ο αρνητικός ασθενής να κολλήσει από τον θετικό. Έτσι μεταφέρει τον ιό σε κλινικές άλλων παθήσεων» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

«Και μετά αναρωτιούνται για τη νοσοκομειακή διασπορά», σημειώνει ο ίδιος και κατηγορεί την κυβέρνηση για σιωπή και υποκρισία. «Τώρα δεν μιλάνε γιατί δεν έχουν τα εξιλαστήρια θύματα τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς να τους επικαλεστούν» τονίζει χαρακτηριστικά αναφερόμενος στους υγειονομικούς που παραμένουν σε αναστολή την στιγμή που γονατίζει το Σύστημα Υγείας.

Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τουλάχιστον 100 ασθενείς αν και είναι διασωληνωμένοι δεν βρίσκονται σε ΜΕΘ, «χάνοντας τη ζωή τους ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής».

Η κατάσταση όπως την περιγράφει ο κ. Γιαννακός είναι τραγική με τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ και δίνει χαρακτηριστικά μερικά μόνο από τα στοιχεία:

Στην Αττική, ξεκίνησε εφημερία το νοσοκομείο «Γεννηματάς» με 5 διασωληνωμένους στις κλινικές, ενώ στο Σισμανόγλειο 6 διασωληνωμένοι στις κλινικές και «ο μακρύς τραγικός κατάλογος συνεχίζεται» τονίζει ο Μ. Γιαννάκος και παραθέτει αναλυτικά την κατάσταση στα άλλα νοσοκομεία:

  • Γεννηματάς: 5 διασωληνωμένοι στις κλινικές
  • Σισμανόγλειο: 6 διασωληνωμένοι στις κλινικές
  • ΑΧΕΠΑ 9 διασωληνωμένοι στις κλινικές,
  • Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης εφημερεύει με γεμάτη τη ΜΕΘ 28 κλινών και 13 διασωληνωμένους στα χειρουργεία,
  • Παπαγεωργίου 19 διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ,
  • Πανεπιστημιακό Λάρισας 4 διασωληνωμένοι σε ΜΑΦ και 1 στη κλινική.
  • Άρτα 4 διασωληνωμένοι στις κλινικές.

Όσο αφορά στο πρόστιμο των 100 ευρώ το που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κ Γιαννάκος κάνει λόγο για «ομολογία αποτυχίας» του εμβολιαστικού προγράμματος προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα εάν τα ίδια χρήματα δίνονταν ως παροχή σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σχέδιο νομιμοποίησης 200.000 μεταναστών από τη Νικαράγουα ετοιμάζει η Κόστα Ρίκα

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους δεκάδες αγνοούμενους πρόσφυγες στη Ρόδο

Πρόσφυγες πετάχτηκαν στη θάλασσα με χειροπέδες και πνίγηκαν στη Χίο

Φωτιά στο όρος Αιγάλεω στον Κορυδαλλό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα