ΑΘΗΝΑ
22:12
|
18.01.2022
Εντοπίστηκε σε ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική στις 22 Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κρούσμα της μετάλλαξης «Όμικρον» καταγράφηκε στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν, νωρίτερα σήμερα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Καλιφόρνιας και του Σαν Φραντσίσκο.

Όπως ανακοινώθηκε  CDC το κρούσμα αφορά σε ταξιδιώτη που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική στις 22 Νοεμβρίου. Το άτομο βρέθηκε θετικό στο Covid-19 τη Δευτέρα.

«Το άτομο, το οποίο ήταν πλήρως εμβολιασμένο και είχε ήπια συμπτώματα που βελτιώνονται, αυτοεξυπηρετείται και βρίσκεται σε καραντίνα από τότε που βρέθηκε θετικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι, εξ όσων γνωρίζει, το άτομο δεν είχε λάβει αναμνηστική δόση εμβολίου και συμπλήρωσε πως πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα της σημασίας όχι μόνο του εμβολιασμού, αλλά και της ενισχυτικής δόσης. Παρόλο που τα εμβόλια δημιουργήθηκαν πριν την εμφάνιση των μεταλλάξεων, «υπάρχει πολλαπλή προστασία ακόμη και έναντι μιας παραλλαγής στην οποία δεν απευθυνόταν ειδικά το εμβόλιο» δήλωσε ο Δρ. Φάουτσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία – Κορονοϊός: Κοντά στο μισό εκατομμύριο οι νέες μολύνσεις

ΠΟΥ: Ότι η Covid-19 θα εξελιχθεί σε ενδημική μορφή δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι επικίνδυνη

Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων το 73%

Κορονοϊός: Τραγωδία με 106 νεκρούς – 23.340 νέα κρούσματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα